inzercia, predaj, predám, bazár

2 metrová Albízia julibrissin

Kategória: Rastliny

2 metrová Albízia julibrissin (Hodvábny strom), voľnokoreňová.
Osobný odber v Komárne.
2 metrová Albízia julibrissin
Podobné inzeráty
Perzský hodvábny strom Albizia julibrissin
Predám Albizia julibrissin, výška rastliny: 20-25cm: 5 eur, 40cm: 10 eur, 60cm: 13 eur, 80cm: 18 eur, 100cm: 23 eur, 130cm: 30 eur Rastliny sú zasadené v kvetináči. Sú vypestované na Slovensku, sú mrazuvzdorné do -15 stupňov. Po výsadbe prvé 2 roky, treba ich chrániť pred mrazom. Je možné ich pestovať aj v črepniku a tvarovať na bonsaje. Poštovné: 5 eur, osobný odber:Kráľov Brod Do 17 hod. prosím iba sms, alebo mail, potom mozete aj volat. Albízia julibrissin je strom dáždnikovitého tvaru. Má hladký kmeň a pôvabne prehnuté konáre. U nás dorastá do výšky 4-6 metrov. Jej koruna je otvorená a umožňuje slnečnému svetlu prenikať a tráve rásť pri jej kmeni. Kvety sú voňavé, bledo- až tmavoružové a usporiadané vo voľne rozvetvených zhlukoch na konci konárov. Uprostred leta ich vôňa napĺňa vzduch a láka včely. Listy sú asi 30cm dlhé a umiestnené na konároch striedavo. Každý papraďovitý list má centrálnu stonku s približne desiatimi postrannými vetvami nesúcimi asi 1,3cm lístočky. Albizia je veľmi vhodný strom na pestovanie v blízkosti domu, kde môže rásť aj nad strechou alebo terasou. Otvorená vzdušná koruna ju robí veľmi odolnou voči vetru a nikdy nenarastie taká veľká, aby spôsobila škodu, ak by sa mala odlomiť. Listy sa na noc zatvárajú a umožnia teplu unikať zo strechy alebo terasy. V zime listy opadnú a svetlo môže voľne prenikať. V záhrade uprednostňuje priame slnko a rastie aj v čiastočnom tieni. Je odolná voči soli a suchu a dokáže rásť na širokom spektre pôdnych typov. Podľa odolnosti voči chladu je zaradená do zóny 6b.
Predam stromceky Albizie 10 cm-50 cm vysoke
Albízia - okrasné listnaté dreviny Albízia listnatý strom má exoticky vyzerajúce kvety "chlpaté guličky" s priemerom 3-5 cm, sýto ružovo-červené a voňavé! Strom môže vo vhodných podmienkach kvitnúť celé leto. Listy sú sýto zelené a pripomínajú paprade. Albízia kvitne počas leta, niekedy až počas jesene. Albízia inak nazývaná aj perzský hodvábny strom je druh dreviny z čeľade Fabaceae, rod Albízia je pomenovaný podľa talianského šľachtica Fillipo degli Albizzi, ktorý ju predstavil v európe v polovici 18. storočia. Druhové julibrissin je výraz z perzského slova označujúci hodvábna kvetina. Tiež sa zvykne nazývať aj spiaci strom, pretože sa listy pomaly na noc a v období dažďa zatvárajú. Sladké voňajúce kvety sú zdrojom nektáru pre včely a motýle. V čínskej medicíne sa využiva Albízia na terapeutické účely a to konkrétne na liečbu srdca a na upokojenie ako antidepresívum. Táto varianta listov je vysoko dekoratívna a veľmi populárna pre výsadbu v okrasných záhradách, prípadne ju naďalej pestovať v črepníkoch. Cena 4 eura do 15 cm, 6e do 30 cm cca 50 cm 12 eur. Informacie o vyske stromcekov na predaj poskytnem zaukemcom v mesiaci september. Albizie budu k dispozicii koncom koncom oktobra.
Predam stromceky Albizie 10 cm-50 cm vysoke
Albízia - okrasné listnaté dreviny Albízia listnatý strom má exoticky vyzerajúce kvety "chlpaté guličky" s priemerom 3-5 cm, sýto ružovo-červené a voňavé! Strom môže vo vhodných podmienkach kvitnúť celé leto. Listy sú sýto zelené a pripomínajú paprade. Albízia kvitne počas leta, niekedy až počas jesene. Albízia inak nazývaná aj perzský hodvábny strom je druh dreviny z čeľade Fabaceae, rod Albízia je pomenovaný podľa talianského šľachtica Fillipo degli Albizzi, ktorý ju predstavil v európe v polovici 18. storočia. Druhové julibrissin je výraz z perzského slova označujúci hodvábna kvetina. Tiež sa zvykne nazývať aj spiaci strom, pretože sa listy pomaly na noc a v období dažďa zatvárajú. Sladké voňajúce kvety sú zdrojom nektáru pre včely a motýle. V čínskej medicíne sa využiva Albízia na terapeutické účely a to konkrétne na liečbu srdca a na upokojenie ako antidepresívum. Táto varianta listov je vysoko dekoratívna a veľmi populárna pre výsadbu v okrasných záhradách, prípadne ju naďalej pestovať v črepníkoch. Cena 4 eura do 15 cm, 6e do 30 cm cca 50 cm 12 eur. Informacie o vyske stromcekov na predaj poskytnem zaukemcom v mesiaci september. Albizie budu k dispozicii koncom koncom oktobra 2023
2 metrová Albízia julibrissin
2 metrová Albízia julibrissin (Hodvábny strom), voľnokoreňová. Osobný odber v Komárne.
Albizia ružová- semena
Albízia ružová je nádherný listnatý strom, ktorý púta pozornosť v každom ročnom období. Dorastá do výšky 3 až 5 metrov. Má krásnu korunu dáždnikovitého tvaru s pôvabne prehnutými konármi, jemné perovité listy, voňavé kvety usporiadané do zhlukov na konci konárov a ploché struky dlhé 12 až 18 centimetrov, ktoré ukrývajú svetlohnedé semená. Kvitne v netypickom období – najčastejšie v júli až v auguste, niekedy ešte aj v jeseni. Ružové kvety sú malé, majú však veľký počet dlhých, bielych až tmavoružových tyčiniek, ktoré sú najnápadnejšou časťou súkvetia. Kôra má tmavohnedú farbu, je jemná a hladká, podľa čoho albízia dostala pomenovanie ´hodvábny strom´. Albízia znáša mrazy do -10 °C, vyšľachtené odrody ako ‘Summer chocolate’ sú dokonca ešte odolnejšie. Napriek tomu sa odporúča albíziu vysadiť na slnečné a chránené miesto, napríklad do blízkosti budovy. Vzdušná koruna dorastá do šírky troch až piatich metrov a dobre odoláva vetru. Prvé dva roky je vhodné chrániť mladé rastliny pred mrazom hrubšou vrstvou nástieľky. V lete je však dobré, ak na korene svieti slnko, lebo potom bohatšie kvitne. Na kvalitu pôdy nie je náročná, dobre rastie aj v chudobnejších pôdach. Albíziu môžete pestovať aj v nádobe, ale na zimu ju preneste dovnútra. Najlepšie prezimuje pri teplote 2 až 8 °C a nepotrebuje svetlo, pretože v zime je bez listov. V baleni 25semien/ 2€
Albízia, perzský hodvábny strom, mimőza
Predám mladé stromčeky albizie julibrissin, nazývanej aj perzský hodvábny strom s ružovými kvetmi. Stromčeky sú v črepníku, vysoké cca 50 cm, niektoré kvitli už v tomto roku. Viď priložené foto. Albizia je mrazuvzdorná do -23 stupňov, má korunu dáždnikového tvaru s krásne voňajúcimi kvetmi. Nazýva sa aj spiaci strom, listy sa na noc a za dažďa zatvárajú. Je veľmi dekoratívna. Osobný odber v Bratislave alebo v Piešťanoch. Pri odbere 3 stromčekov, zľava 20 %.