inzercia, predaj, predám, bazár

41287-Predaj kaštieľa spoločnosťou U9 a.s.

Kategória: Ostatné




Kaštieľ Licince
    Ponúkame Vám kultúrnu pamiatku kaštieľ v Licinciach, ktorý bol postavený v štýle Ľudovíta XVI. pred cca 240 rokmi.
Nachádza sa na Gemeri, v Slovenskom rudohorí, neďaleko Slovenského krasu.
V blízkosti je niekoľko zaujímavých jaskýň ako Ochtinská aragonitová jaskyňa, Gombasecká jaskyňa a Dobšinská ľadová jaskyňa.
Lesy v okolí Liciniec sú často navštevované poľovníkmi zo zahraničia pre vysoký výskyt raticovej zvery a rovnako sú obľúbené hubármi pre bohatú úrodu dubákov.
Neďaleko obce sa nachádza niekoľko vodných nádrži vhodných pre rybárov a plavcov: Milhosť, Levkuška, Teplý vrch a Termálne kúpalisko v Tornali.
V 40-km vzdialenosti sa nachádza lyžiarske stredisko na Muráni a v 60-km stredisko Mlynky.
Areál kaštieľa Dolného má celkovú výmeru 14 560 m2. Z toho 8 284 m2 je zeleň a 6 276 m2 je zastavaná plocha.
Areál pozostáva z kaštieľa, bytového objektu a hospodárskej budovy.
Zastavaná plocha kaštieľa tvorí 492 m2 a úžitková 818 m2.
Budova je dvojpodlažná, podpivničená.
Kaštieľ je vo veľmi dobrom technickom stave, pretože rozhodujúca rekonštrukcia sa uskutočnila v roku 2002.
Kaštieľ má na prízemí veľkú spoločenskú miestnosť, veľkú kuchyňu so špajzou a jedálňou, 2 apartmány a 3 izby. Na 1 poschodí zas máme veľkú spoločenskú miestnosť, 3 apartmány a 1 izbu.
Ďalej je v podkroví začatá rekonštrukcia, priečky na ďalšie izby. Všetky apartmány a izby majú vlastnú sprchu a toaletu. Kaštieľ má aj suterén ktorý je taktiež zrekonštruovaný a má pôvodné klenby.
Kaštieľ je napojený na veľkú žumpu, voda je zo studne kaštieľa ktorá je veľká pôvodná vyložená kameňmi ale je už potiahnutá aj prípojka na vodu. Ohrev vody je bojlermi. Kúrenie je na plyn cez plynový kotol.
Ku kaštieľu patrí aj služobný dom ktorý je rozdelený na dva 2 izbové domy a jeden 3 izbový dom.
Všetko je kompletne zariadené.
Kaštieľ má aj svoju hospodársku budovu a dve zrúcané budovy.
Cena celého objektu je 750.000eur bez DPHV prípade záujmu nás neváhajte kontaktovať na čísle prípadne na e-mail marek.mihalovic@




41287-Predaj kaštieľa spoločnosťou U9 a.s.
Podobné inzeráty
Na predaj Kaštieľ v Tovarníkoch s pozemkom 37448m2
5 STARS Realitná agentúra Vám exkluzívne ponúka na predaj honosné šľachtické sídlo postavené v rokoch 1600 až 1610 v obci Tovarníky pri Topoľčanoch. Historický objekt sa nachádza na pozemku o rozlohe 37.448m2. Z toho samotná budova kaštieľa s nádvorím je postavená na ploche 6.467m2, ostatnú plochu o rozlohe 30.938m2 tvorí park a záhrada. Máte otázku kde sa podelo 43m2? Nie nebojte sa nezabudli sme, na tejto rozlohe je postavená v parku Zvonica. Dvoj podlažná budova kaštieľa postavená v tvare U je z časti podpivničená. Samotné pivničné priestory majú dve podlažia. HISTÓRIA: Za výstavbou kaštieľa stál Žigmund Forgach z uhorského rodu Forgachovcov (rod má až 800 ročnú históriu), ktorý vykonával funkciu uhorského palatína v rokoch 1618 – 1621. Kaštieľ si od svojho vzniku prešiel rôznymi obdobiami. Do roku 1945 kedy kaštieľ zachvátil mohutný požiar strešnej konštrukcie bol užívaný ako sídlo rodu Stummerovcov, ktorý ho získali v roku 1868 výmenou za domy vo Viedni. Po tragickom požiari mal kaštieľ horšie obdobie až do roku 1970, kedy sa konečne iniciatívou Slovenského pamiatkového ústavu zahájila rekonštrukcia. Rekonštrukcia prebiehala dlhšiu dobu až do roku 1989, ale i tak nebola dokončená. Od roku 1996 je nehnuteľnosť vo vlastníctve súčasného majiteľa, ktorý sa pokúšal o dokončenie rekonštrukcie. 2018 bola časť priestorov kaštieľa sprístupnená za účelom organizácie koncertu elektronickej hudby. 2020 príležitostne sprístupnené priestory Viedenskej sály (148m2) pre svadobné a módne umelecké fotenie. 2022 postupná rekonštrukcia strechy (ľavé krídlo kaštieľa) - projekt Obnova kaštieľa Stummerovcov z dotácie Ministerstva kultúry SR. Budova kaštieľa je dnes v stave, ktorý vyžaduje rekonštrukciu. Nehnuteľnosť ako národná kultúrna pamiatka ponúka okrem historickej hodnoty svojmu novému majiteľovi investíciu s možnosťou rôznych podnikateľských zámerov. LOKALITA: I keď je obec Tovarníky samostatný celok v súčasnosti zástavbou splynula s mestom Topoľčany. Obec je vzdialená 37 km od Nitry (cca 46min autom), 32km od Piešťan (cca 34min autom), 22km od Partizánskeho (cca 27min autom). Nami uvedená cena je konečná a zahŕňa v sebe poplatok za sprostredkovanie predaja nehnuteľnosti realitnou kanceláriou, právny servis vrátane poplatkov pre overenie podpisov a vklad kúpnej zmluvy do katastra nehnuteľností v hodnote 66,- EUR. Dohoda na cene je vždy možná po konzultácii s predávajúcim. Pre Vašu lepšiu informovanosť naša realitná kancelária Vám ďalej ponúka: Poradenstvo úverového špecialistu: V prípade, že využijete bezplatné služby nášho úverového špecialistu, spoločnosť 5 STARS Realitná agentúra, s.r.o. Vám uhradí náklady za vklad záložných zmlúv do katastra nehnuteľností v hodnote 66,- EUR. Poradenstvo, ocenenie a zabezpečenie bezstarostného predaja Vašej nehnuteľnosti. Naša realitná kancelária si zakladá na korektnom jednaní s klientom. Spokojnosť ako predávajúceho tak i kupu
Na predaj Kaštieľ v Tovarníkoch s pozemkom 37448m2
5 STARS Realitná agentúra Vám exkluzívne ponúka na predaj honosné šľachtické sídlo postavené v rokoch 1600 až 1610 v obci Tovarníky pri Topoľčanoch. Historický objekt sa nachádza na pozemku o rozlohe 37.448m2. Z toho samotná budova kaštieľa s nádvorím je postavená na ploche 6.467m2, ostatnú plochu o rozlohe 30.938m2 tvorí park a záhrada. Máte otázku kde sa podelo 43m2? Nie nebojte sa nezabudli sme, na tejto rozlohe je postavená v parku Zvonica. Dvoj podlažná budova kaštieľa postavená v tvare U je z časti podpivničená. Samotné pivničné priestory majú dve podlažia. HISTÓRIA: Za výstavbou kaštieľa stál Žigmund Forgach z uhorského rodu Forgachovcov (rod má až 800 ročnú históriu), ktorý vykonával funkciu uhorského palatína v rokoch 1618 – 1621. Kaštieľ si od svojho vzniku prešiel rôznymi obdobiami. Do roku 1945 kedy kaštieľ zachvátil mohutný požiar strešnej konštrukcie bol užívaný ako sídlo rodu Stummerovcov, ktorý ho získali v roku 1868 výmenou za domy vo Viedni. Po tragickom požiari mal kaštieľ horšie obdobie až do roku 1970, kedy sa konečne iniciatívou Slovenského pamiatkového ústavu zahájila rekonštrukcia. Rekonštrukcia prebiehala dlhšiu dobu až do roku 1989, ale i tak nebola dokončená. Od roku 1996 je nehnuteľnosť vo vlastníctve súčasného majiteľa, ktorý sa pokúšal o dokončenie rekonštrukcie. 2018 bola časť priestorov kaštieľa sprístupnená za účelom organizácie koncertu elektronickej hudby. 2020 príležitostne sprístupnené priestory Viedenskej sály (148m2) pre svadobné a módne umelecké fotenie. 2022 postupná rekonštrukcia strechy (ľavé krídlo kaštieľa) - projekt Obnova kaštieľa Stummerovcov z dotácie Ministerstva kultúry SR. Budova kaštieľa je dnes v stave, ktorý vyžaduje rekonštrukciu. Nehnuteľnosť ako národná kultúrna pamiatka ponúka okrem historickej hodnoty svojmu novému majiteľovi investíciu s možnosťou rôznych podnikateľských zámerov. LOKALITA: I keď je obec Tovarníky samostatný celok v súčasnosti zástavbou splynula s mestom Topoľčany. Obec je vzdialená 37 km od Nitry (cca 46min autom), 32km od Piešťan (cca 34min autom), 22km od Partizánskeho (cca 27min autom). Nami uvedená cena je konečná a zahŕňa v sebe poplatok za sprostredkovanie predaja nehnuteľnosti realitnou kanceláriou, právny servis vrátane poplatkov pre overenie podpisov a vklad kúpnej zmluvy do katastra nehnuteľností v hodnote 66,- EUR. Dohoda na cene je vždy možná po konzultácii s predávajúcim. Pre Vašu lepšiu informovanosť naša realitná kancelária Vám ďalej ponúka: Poradenstvo úverového špecialistu: V prípade, že využijete bezplatné služby nášho úverového špecialistu, spoločnosť 5 STARS Realitná agentúra, s.r.o. Vám uhradí náklady za vklad záložných zmlúv do katastra nehnuteľností v hodnote 66,- EUR. Poradenstvo, ocenenie a zabezpečenie bezstarostného predaja Vašej nehnuteľnosti. Naša realitná kancelária si zakladá na korektnom jednaní s klientom. Spokojnosť ako predávajúceho tak
Predaj  kaštieľa Necpaly
Ponúkam k predaju kaštieľ nachádzajúci sa v krásnom prostredí okrajovej časti obce Necpaly v regióne Turiec, v pohorí Veľká Fatra. Bol postavený v prevažne renesančnom slohu v 2. polovici 17. storočia, jeho jadrom je gotická stredoveká kamenná kúria z 15. storočia. Kaštieľ nepravidelného tvaru čiastočne zasadený do svahu je dvojpodlažný , fasády kaštieľa sú hladké, s jednoduchými oknami , v priečelí s nadokennými rímsami a so šindľovou strechou. Miestnosti v prízemí sú jednak s klenbami ako aj s drevenými trámovými stropmi , v poschodí sa nachádzajú miestnosti s čiastočne poznateľnými stropnými maľbami. V kaštieli bol realizovaný archeologický prieskum. Lokalizácia kaštieľa - podhorské prostredie Turca - Veľkej Fatry a veľkosť pozemku - 1,7 ha - dávajú predpoklad realizácie rekonštrukcie na ubytovacie a reštauračné zariadenie ,pričom obytná plocha oboch podlaží je 1250 m2 s možnosťou dobudovania podkrovných priestorov .
Historický, zrekonštruovaný kaštieľ z 15. storočia, v malebn
RE/MAX ponúka na predaj zrekonštruovaný kaštieľ z 15. storočia v obci Lučivná pri Poprade. Nehnuteľnosť s úžitkovou plochou 1200 m2 je v súčasnosti využívaná ako Hotel *** a reštaurácia. Historický objekt je postavený na pozemku o výmere 9724 m2. Nachádza sa v malebnom prostredí pod Vysokými Tatrami. Zo severnej strany je lemovaná štítmi Vysokých Tatier a z južnej strany končiarom Kráľovej Hole patriacej k Nízkym Tatrám. Novému majiteľovi prinesie investíciu s možnosťou rôznych podnikateľských zámerov, ako aj historickú hodnotu a status významných kráľovských a šľachtických rodov. Národná kultúrna pamiatka: solitér; Tökölyovský kaštieľ Posledná rekonštrukcia: 2007 HISTÓRIA: - prvá zmienka 15. storočie: položenia prvého stavebného kameňa okolo roku 1450 Štiavnicke panstvo Kaštieľ bol pôvodne postavený ako poľovnícke sídlo kráľa Matiáša (Matej Korvín) - 1539 Hieroným Laský (majiteľ Kežmarského hradu) sedmohradský vojvodca, spišský župan, chorvátsky bán - 1571 Ján Rueber - gróf - 1579 Sebastián Tököli (prestaval kašiteľ v renesančnom slohu) v roku 1684 korunovaný kráľ stredného Uhorska - 1684 Leopold Habsburský, rakúsky arcivojvoda, uhorský a český kráľ a rímskonemecký cisár z dynastie Habsburgovcov -1687 Ferdinand Rueber - gróf - mesto Kežmarok - Ján Nolten, komisár - 1753 Donáth Váradi-Szakmari, mešťaň držiteľ šľachtického titulu V roku 1873 bola dostavaná 19 metrová prízemná chodba na južnej strane práve Adorjanovým otcom Dónatom IV. Várady-Szakmárym. Obyvatelia Lučivnej slúžili novému zemepánovi až do zrušenia poddanstva v roku 1848. Poslednými vlastníkmi kaštieľa boli až do roku 1945 potomkovia starého rodu Váradi-Szakmari. Niektoré časti pôvodného nábytku a zariadenia sa dnes nachádzajú v Múzeu v Košiciach. Spoznať ich možno podľa symbolu vrany. Rodine bol majetok po 2. svetovej vojne skonfiškovaný novým vedením Národného výboru. DISPOZÍCIA: štyri podlažia, jedno podzemné a dve tri nadzemné 1. podzemné podlažie – Pivnica: Celý kaštieľ je podpivničený a podzemnou chodbou spojený s budovou, ktorá slúžila ako lyžiareň a odkladací priestor pre záhradnú techniku 1. nadzemné podlažie - Prízemie: - Recepcia - Hlavná reštaurácia (33 miest) - Kuchyňa, skladovacie miestnosti - 2 salóniky (15 miest v oboch) prepojené s hl. reštauráciou - Vonkajšia terasa (40 miest) 2. a 3. nadzemné podlažie – 1. a 2. poschodie Terasa 14 izieb (z toho 2 apartmány) spolu s kapacitou 26 pevných lôžok a 8 prísteliek POZEMOK: záhrada o celkovej výmere 9724 m2 - Po celej dĺžke oplotený, vstup cez veľkú dvojkrídlovú bránu (umelecké kováčstvo) - Prístup po asfaltovej ceste - Parkovacie miesta - Za kaštieľom budova (skladové priestory) - Parková úprava s okrasnými drevinami a stromami, altánok LOKALITA: Výborná dostupnosť z ďialnice D1, vlaková stanica 10 min. chôdze od kaštieľa, autobusová zastávka sa nachádza v tesnej
Historický kaštieľ v malebnom prostredí Vysokých Tatier - Lu
RE/MAX ponúka na predaj zrekonštruovaný kaštieľ z 15. storočia v obci Lučivná pri Poprade. Nehnuteľnosť s úžitkovou plochou 1200 m2 je v súčasnosti využívaná ako Hotel *** a reštaurácia. Historický objekt je postavený na pozemku o výmere 9724 m2. Nachádza sa v malebnom prostredí pod Vysokými Tatrami. Zo severnej strany je lemovaná štítmi Vysokých Tatier a z južnej strany končiarom Kráľovej Hole patriacej k Nízkym Tatrám. Novému majiteľovi prinesie investíciu s možnosťou rôznych podnikateľských zámerov, ako aj historickú hodnotu a status významných kráľovských a šľachtických rodov. Národná kultúrna pamiatka: solitér; Tökölyovský kaštieľ a park Posledná rekonštrukcia: 2007 DISPOZÍCIA: 1. podzemné podlažie – Pivnica: Kaštieľ je spojený podzemnou chodbou s budovou, ktorá slúžila ako lyžiareň a odkladací priestor pre záhradnú techniku 1. nadzemné podlažie - Prízemie: - Recepcia - Hlavná reštaurácia (33 miest) - Kuchyňa, skladovacie miestnosti - 2 salóniky (15 miest v oboch) prepojené s hl. reštauráciou - Vonkajšia terasa (40 miest) 2. a 3. nadzemné podlažie – 1. a 2. poschodie Terasa 14 izieb (z toho 2 apartmány) spolu s kapacitou 26 pevných lôžok a 8 prísteliek POZEMOK: záhrada o celkovej výmere 9724 m2 - Po celej dĺžke oplotený, vstup cez veľkú dvojkrídlovú bránu (umelecké kováčstvo) - Prístup po asfaltovej ceste z hlavnej cesty - Exteriérové parkovacie miesta - Za kaštieľom budova (skladové priestory) - Parková úprava s okrasnými drevinami a stromami, altánok LOKALITA: Výborná dostupnosť z ďialnice D1, vlaková stanica 10 min. chôdze od kaštieľa, autobusová zastávka sa nachádza v tesnej blízkosti kaštieľa Lyžovanie v obci: Snowpark Lučivná, ktorý ponúka lyžovanie pre začiatočníkov a stredne pokročilých lyžiarov Trate pre pokročilých lyžiarov v Lopušnej Doline. V dosahu pár minút jazdy autom sú aj tatranské strediská ako Štrbské Pleso, či Tatranská Lomnica. Štrbské pleso (15 km) a Tatranská Lomnica (22 km) Termálne kúpaliská v okolí: Aquacity Poprad (12 km) Thermal Park Vrbov (27 km) Tatralandia (45 km) Thermal Park Bešeňová (58 km) Pri obci sa nachádzajú aj Liečebné kúpele Lučivná
IBA U NÁS Jedinečná BUDOVA na pozemku 505 m2, Kráľová pri Se
RADO Reality ponúka na predaj FASCINUJÚCU historickú BUDOVU v centre obce Kráľová pri Senci, časť Krmeš, len 4km od Senca. Je to stavba zo 17.-18.storočia, v minulosti bola súčasťou kaštieľa Pálffyovcov. Jedinečná a fascinujúca stavba s elegantne klenutými stropmi (z pálenej tehly) vytvára v interiéri nezabudnuteľnú atmosféru s úžasnou akustikou. Budova má vynikajúce izolačné vlastnosti. Ide o masívny murovaný objekt z tehál s 1m širokými múrmi. Takúto stavbu vám dnes už nikto nepostaví. Má úplne novú sedlovú hliníkovú strechu, odkvapové zvody, bola robená betónová stropná doska, krov je zviazaný železnými väzníkmi kvôli statike klenbového stropu. K objektu bola v roku 1991 urobená prístavba ako sociálne zázemie. Z IS bude v objekte urobená nová prípojka elektriny a vody. Plyn sa nachádza pri pozemku. Momentálne sa na ulici buduje kanalizácia, na ktorú bude stavba pripojená. Stavba je zdravá, nič nevlhne. Je to skvelá investícia kde túto jedinečnú budovu môžete využiť ako skladový priestor, výrobnú halu, ateliér, kancelárske priestory alebo na iné podnikateľské činnosti. Hneď v blízkosti objektu sa nachádzajú potraviny, jazierko, cyklotrasa i workoutové ihrisko. Kráľová pri Senci je krásna obec blízko okresného mesta Senec. Zaujímavosťou je tu národná kultúrna pamiatka – secesný most z roku 1904. Obec je písomne doložená z roku 1335, patrila ku kráľovským majetkom. Sídlo kaštieľa začali stavať v 17.storočí a táto stavba bola súčasťou pivovaru Pálffyho. V obci sa nachádza aj Múzeum včelárstva. Aneta Liptáková RADO Reality Group Tel.:+421 911 82 00 20 E-mail: liptakova@ Uvedená cena je konečná, pokiaľ sa zmluvné strany nedohodnú inak a nenavyšuje sa o odmenu sprostredkovateľa, v cene je zahrnuté právne poradenstvo, vyhotovenie kúpnych zmlúv, hypotekárne poradenstvo a uhradenie správneho poplatku za návrh na vklad do katastra nehnuteľností. Zastavaná plocha: 306m² Obytná plocha: 263m² Celková rozloha: 505m² Úžitková plocha: 263m² Vlastníctvo: osobné El. napätie: 230V Kanalizácia: áno Inžinierske siete: áno Postavené z: tehla Zariadenie: nezariadený Zateplený objekt: nie Strecha: po rekonštrukcii Bezbariérový prístup : áno Prístupová cesta: asfaltová cesta