inzercia, predaj, predám, bazár

Anastázia Miertušová - Nevesta

Kategória: Ostatné

Obraz = 38.5 x 38.5cm
Rám = 55 x 55cm
Rok = 1994
Technika = olej

Anastázia Miertušová sa narodila 15. apríla 1927 v Telgárte. V rokoch 1949 až 1953 študovala pod vedením Ľudovíta Fullu na bratislavskej Vysokej škole múzických umení, navštevovala aj Prírodovednú fakultu Univerzity Komenského. Výtvarníčka sa venovala maľbe, úžitkovej grafike i geometricky nefiguratívnej plastike. V roku 1971 získala cenu Zväzu slovenských výtvarných umelcov za nové tendencie v maľbe, v roku 1977 odmenu za novú technológiu v monumentálnej tvorbe. Vystavovala najmä v rámci hnutia Kompozícia, neskôr sa pripojila ku skupine Klubu konkretistov. Jej tvorbu môžu vidieť návštevníci Slovenskej národnej galérie či Galérie mesta Bratislavy, mnohé jej diela sú v súkromných zbierkach na Slovensku a aj v zahraničí. Pomáhala pri zakladaní Galérie Cypriána Majerníka v Bratislave. Bola manželkou výtvarníka Mariána Čunderlíka, žila v Bratislave.Zomrela vo veku 75 rokov v roku 2002.
Anastázia Miertušová - Nevesta
Podobné inzeráty
O výtvarnom a filmovom umení - V znamení kruhu
Autor Juraj Mojžis Umelecké diela autorov Marián Čunderlík, Anastázia Miertušová a Marianna Arvay-Čunderlíková Počet strán 167 V slovenčine Kontakt SMS
Svadobné sviečky nevesta a ženích
Názov: Sviečka nevesta/ženích Materiál: vosk veľkosť: asi nevesta 5,4 * 5,3 * 8,8 cm, ženích 4,1 * 3,3 * 9 cm Cena za pár 9€.
Walter Scott - Nevesta z Lammermooru
Kniha Walter Scott - Nevesta z Lammermooru na predaj. Ponúknite, cena dohodou.
Svadobné doplnky
Ponúkam na predaj svadobné veci, doplnky. Všetko ako nové, použité raz alebo ešte zabalené. 20x svietniky s pieskom a sviečkou 2x podbradník Nevesta/Ženích 1x balenie svadobné rekvizity 2x vlajočka na auto 2x návleky na fľašu Nevesta/Ženích 1x napís na stôl MR & MRS 1x Candy Bar stojan na cukríky 1x Candy Bar stojan na donuty 2x tabuľka s kriedami pri fotení PREDÁM LEN VŠETKO SPOLU za 50,-€. Najlepšie osobný odber alebo PO SERIÓZNEJ DOHODE S VAMI doveziem: Prešov, Sabinov, Bardejov, Svidník, Stropkov, Medzilaborce, Vranov, Michalovce, Humenné, Košice, Trebišov, Rožňava, Tornaľa, Revúca, Liptovský Mikuláš, Poprad, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Kežmarok.
Svadobné figúrky nevesta a ženích
Predám ako nové svadobné figúrky nevesta a ženích Cena je za 2ks, nepredávam po 1ks. Svadobné dekorácie, svadobné doplnky, ozdoby na svadbu, ozdoba na tortu, ozdoba fľaše Osobný odber v BA, alebo viem poslať na dobierku pri úhrade poštovného vopred na účet. Na SMS neodpovedám.
Svadobné vešiaky NEVESTA, ŽENÍCH
Predám svadobné vešiaky s nápisom Nevesta, Ženích v bielej farbe. Nápis môže byť čierny, zlatý, strieborný, alebo po dohode aj iná farba. Na obrázkoch je čierny a zlatý nápis. Cena 6€ za kus Po dohode možnosť vyrobenia aj podľa vlastných predstáv. Iné písmo, iný nápis, meno nevesty, meno ženícha atď...