inzercia, predaj, predám, bazár

DULOVÝ SYR, dulová sladká pochúťka, dulový lekvár

Kategória: Potraviny

DULOVÝ SYR, dulová sladká pochúťka, dulový lekvár

Netradičná tradičná pochúťka pre gurmánov, tzv. D U L O V Ý S Y R.

Nie je to zákusok, ale tiež je to sladká pochúťka (dula=bižalma/biršalma hovorovo) Varí sa ako lekvár zdĺhavo odparovaním za stáleho miešania až do zhustnutia, je ochutený s cukrom a následne sa suší, takto vydrží nie len mesiace, ale aj roky, teda pokiaľ sa nezje rýchlosťou blesku. Netreba k tomu nič, iba chuť na niečo sladké, a to asi poznáme všetci. Má príjemnú vôňu, bez farbív a bez éčok, a dokonca je zdravý.
Obsahuje veľa zdraviu prospešných vitamínov, má vysoký obsah prirodzeného pektínu, keďže čerstvé duly sa nedá konzumovať, už naši predkovia sa vynašli a varili lekvár, kompót či dulový syr. Dulu dávajú aj do kyslej kapusty.
V Španielsku tradične servírujú so syrom a k tomu víno.
Ale nadrobno nakrájané kocky môžete použiť aj do bábovky, do vianočky namiesto hrozienok, do tvarohového koláča alebo namočiť do fajnej horkej čokolády.

Ak by ste radi ochutnali alebo aj darovali, cena podľa váhy jednotlivých tehličiek 3€/100g, sú cca 300g a až 500g-ové.
V ponuke aj zopár ks s praženými vlašskými orechmi, neobsahuje veľa, ale dodá takú "orieškovú" chuť a zároveň stále cítiť tú príjemnú vôňu duly.

Posielam aj poštou, poprípade osobne by som Vám vedela odovzdať v Rožňave a v Košiciach
DULOVÝ SYR, dulová sladká pochúťka, dulový lekvár
Podobné inzeráty
SLADKÁ  DULOVÁ POCHÚŤKA
DULOVÝ SYR, sladká dulová pochúťka Netradičná tradičná pochúťka pre gurmánov, tzv. D U L O V Ý S Y R. Varí sa ako lekvár zdĺhavo odparovaním za stáleho miešania až do zhustnutia, je ochutený s cukrom a následne sa suší, takto vydrží nie len mesiace, ale aj roky, teda pokiaľ sa nezje rýchlosťou blesku. Netreba k tomu nič, iba chuť na niečo sladké, a to asi poznáme všetci. Má príjemnú vôňu, bez farbív a bez éčok, a dokonca je zdravý. Obsahuje veľa zdraviu prospešných vitamínov, má vysoký obsah prirodzeného pektínu, keďže čerstvé duly sa nedá konzumovať, už naši predkovia sa vynašli a varili lekvár, kompót či dulový syr. Dulu dávajú aj do kyslej kapusty. V Španielsku tradične servírujú so syrom a so šunkou ako jednohubky a k tomu víno. Ale nadrobno nakrájané kocky môžete použiť aj do bábovky, do vianočky namiesto hrozienok, do tvarohového koláča alebo namočiť do fajnej horkej čokolády. Ak by ste radi ochutnali alebo aj darovali, cena podľa váhy jednotlivých tehličiek 3€/100g, sú cca 300g a až 500g-ové. V ponuke aj zopár ks s praženými vlašskými orechmi, neobsahuje veľa, ale dodá takú jemnú "orieškovú" chuť a zároveň stále cítiť tú príjemnú vôňu duly. Posielam aj poštou, poprípade osobne by som Vám vedela odovzdať v Rožňave a v Košiciach.
Šípkový lekvár - pochúťka chladnej jesene
Šípkový lekvár, s fantastickou chuťou, luxusný darček alebo pochúťka pre Vás. Vzácnosť šípkového lekváru spočíva v tom, že potrebuje najviac času a energie pri výrobe. Táto gurmánska pochúťka si vyžaduje veľa vzácnej komodity, ktorá sa volá Č A S... A šípkový lekvár medzi ne určite patrí :-) Tu rozhodne platí, že cesta je cieľ :-) Tu sa nedá ponáhľať. Šípkový lekvár si pýta odhodlanie, trpezlivosť a vášeň. Len tak sa dajú šípky (veeeeľa šípok) Je potrebné nazbierať pichľavé šípky, očistiť, variť, pasírovať od kôstok, druhý krát pasírovať od chĺpkov, variť pomalým odparovaním vody, naplniť do pohárikov, pasterizovať. Lekvár je bez želírujúcich látok, kyslasto-sladučký. Na koláčik, bábovku ako stvorený. Ale taká divina so šípkovou omáčkou tiež nie je na zahodenie :-) Zabúdať však netreba pri tejto dobrote ani na mimoriadne priaznivé účinky šípok na naše zdravie. Sú plné minerálov, stopových prvkov, ovocných kyselín a éterických olejov. Vďaka obsahu železa sú šípky nápomocné pri málokrvnosti, obsiahnuté lykopény zas pomôžu pri kardiovaskulárnych chorobách, na podporu imunity, pri vysokom cholesterole... Ďalšie cenné látky pomáhajú vychytávať voľné radikály, chránia naše telo pred vírusovými a bakteriálnymi infekciami. Šípka pomáha dobrému tráveniu, detoxikuje a je tiež nápomocná proti artróze a bolestiam kĺbov. Obsah 250g/6,90€
Tradičné sušené slivky a slivkový lekvár
Inzerát Ponúkam na predaj tradičné sušené slivky a slivkový lekvár. - Naše produkty sa vyrábajú podľa starých rodinných receptúr zdedených od našich prarodičov. Sušené slivky a slivkový lekvár samozrejme neobsahujú žiadné konzervačné látky ani pridávaný cukor. Slivky vykôstkujeme a sušíme drevom vykurovanej sušičke, slivkový lekvár sa varí v medenom kotli. Dodržaním tejto tradície naše produkty chutia originálne a sú veľmi zdravé. Sušené slivky bez kôstok 19Eur/1kg Sušené slivky plnené vlašskými orechmi 25Eur/1kg Slivkový lekvár flaštička 6Eur V ponuke máme pre fajnšmekrov aj sušené slivky máčané v čokoláde alebo aj mandlami plnené. Objednávať možete telefonicky alebo aj cez e-mail. Pošleme aj na dobierku, všetko je vec dohody. Osobný odber je možný po dohode v Košiciach alebo v Rožňave. Meno:Valéria Telefón: Lokalita: 049 44 Rožňava Cena: V texte
ŠÍPKOVÝ LEKVÁR
Predám domáci šípkový lekvár, je v BIO kvalite, bez pridaných konzervantov, farbív a iných prísad. Zloženie: voda, pasírované šípky, biely/ hnedý cukor. Lekvár je bez chĺpkov (jedia ho aj naše malé deti). Viečka sú vždy použité nové. Dostupné balenia: 720 ml pohár- 12,5 EUR (poštovné zdarma pri odbere 3 a viac pohárov) s bielym cukrom 360 ml pohár- 7,5 EUR (poštovné zdarma pri odbere 6 a viac pohárov) s bielym cukrom 720ml pohár s hnedým cukrom 13,5€ 360ml pohár s hnedým cukrom 8,5€ Lekvár je vždy čerstvý. Na predaj sú aj čerstvé (4€/kg) a sušené šípky (7,5€/kg celé a 12,5€/kg očistené polovičky). KONTAKT: chmelik.tomas1@
Domcaci 100% sipkovy BIO lekvar
Urodilo sa viac sipok ako inokedy a tak je na predaj nas domaci poctivy 100% sipkovy lekvar bez akychkolvek konzervantov a postrekov, kedze sipky su mimo akychkolvek poli a zahrad. Pridany jedine cukor, nic viac, sipky maju pektinov dost na to, aby bol lekvar lekvarom. 3x pasirovane = lekvar bez chlpkov. Na 100 g dzemu bolo pouzitych 160 g surovych sipok. Predavame 200 ml pohariky, v nich je minimalne 230 g dzemu. Pohare a viecka pouzivame vyhradne nove, prvykrat pouzite. Cena pevna (pri mnozstevnom odbere sa vieme dohodnut na nizsej) a bez prip. kuriera.
Dulovo-slivkový lekvár
Predám domáci hustý slivkovo-dulový lekvár v gramáži od 230 g za 2,70 €, aj väčšie balenia.