inzercia, predaj, predám, bazár

Na predaj rekreačné zariadenie na svahu strediska Pezinská B

Kategória: Chalupy, Chaty

Spoločnosť PROPHET REAL ponúka na predaj rekreačné zariadenie s možnosťou celoročného ubytovania priamo na svahu rekreačného strediska Pezinská Baba.

Dvojpodlažná chata so zastavanou plochou 236 m2 a úžitkovou plochou 340m2 sa nachádza na obecnom pozemku s trvalou nájomnou zmluvou s mestom Pezinok ( cca 120€/rok ). Pozemok je možné od obce odkúpiť.

V súčasnosti sa chata využíva na prenájom pre rôzne rodinné a spoločenské udalosti, oslavy, výročia, školy v prírode, školenia, zábavu priamo v prírode, ktorý sa pohybuje na úrovni 285,- €/noc. Priemerný ročný obrat za prenájom sa pohybuje nad 22.000 €..

Horné podlažie pozostáva z 8 izieb, 4 dvojlôžkových a 4 trojlôžkových, náraďovne, kuchyne, chodby a dvoch samostatných sociálnych zariadení so sprchami a toaletami, zvlášť pre dámy a pánov. Z horného podlažia sa dá prejsť na terasu.
Dolné podlažie tvorí spoločenská miestnosť s krbom, posedením a biliardom, barom, saunou a vírivkou. Z dolného podlažia sa dá prejsť na pozemok s vonkajším ohniskom.

Konštrukcia je kombinovaná - murovaná s drevenými panelmi, zateplená, plechová strecha. Vykurovanie a ohrev teplej vody elektrickým kotlom, nové radiátory. Napojenie na elektrinu, vodu, odpad je riešený žumpou.
Chata bola kolaudovaná v roku 1997 a prešla rekonštrukciou v roku 2015.
Za chatou je veľká terasa pre príjemné posedenie v letných mesiacoch, priestor obkolesený lesom s vonkajším ohniskom s možnosťou opekania, grilovania.

Nachádzajú sa tu 3 lyžiarske trate s dĺžkou 500, 700 a 1 000 m a 5 vlekov v celkovej kapacite 3 120 osôb za hodinu. Sú tu trate na bežecké lyžovanie s dĺžkami 1, 2 a 5 km a dráha na sánkovanie. V letných mesiacoch si prídu na svoje MTB cyklisti a milovníci pešej turistiky, či hubári.

Pezinská Baba patrí medzi TOP vyhľadávané oblasti zimnej aj letnej rekreácie v Malých Karpatoch, jedná sa teda o vynikajúcu investičnú príležitosť.

CENA: 235.000,- €
Zabezpečíme kompletný právny servis spojený s prevodom nehnuteľností.

Pre obhliadky volajte.

Rastislav Jajcay
PROPHET REAL




Počet poschodí: 2
Počet izieb: 14
Dodatok k cene: , vrátane provízie
Zastavaná plocha: 236m²
Obytná plocha: 340m²
Úžitková plocha: 340m²
Vlastníctvo: osobné
Stav: čiastočne prerobený
El. napätie: 230V
Plyn: nie
Kanalizácia: žumpa
Internet: wifi
Vykurovanie: vlastné - elektrické
Pivnica: áno
Garáž: nie
Parkovanie: vonkajšie
Inžinierske siete: áno
Postavené z: Zmiešané
Zariadenie: zariadený
Zateplený objekt: áno
Strecha: pôvodná
Bazén: interiérový
Krb: áno
Klimatizácia: nie
Káblová televízia: nie
Bezbariérový prístup : nie
Okná: plastové
Terén: mierny svah
Na predaj rekreačné zariadenie na svahu strediska Pezinská B
Podobné inzeráty
Na predaj rekreačné zariadenie na svahu strediska Pezinská B
V zastúpení majiteľa Vám PROPHET REAL ponúka na predaj rekreačné zariadenie s možnosťou celoročného ubytovania priamo na svahu rekreačného strediska Pezinská Baba. Dvojpodlažná chata so zastavanou plochou 236 m2 a úžitkovou plochou 340m2 sa nachádza na obecnom pozemku s trvalou nájomnou zmluvou s mestom Pezinok ( cca 120€/rok ). Pozemok je možné od obce odkúpiť. V súčasnosti sa chata využíva na prenájom pre rôzne rodinné a spoločenské udalosti, oslavy, výročia, školy v prírode, školenia, zábavu priamo v prírode, ktorý sa pohybuje na úrovni 285,- €/noc. Priemerný ročný obrat za prenájom sa pohybuje nad 22.000 €.. Horné podlažie pozostáva z 8 izieb, 4 dvojlôžkových a 4 trojlôžkových, náraďovne, kuchyne, chodby a dvoch samostatných sociálnych zariadení so sprchami a toaletami, zvlášť pre dámy a pánov. Z horného podlažia sa dá prejsť na terasu. Dolné podlažie tvorí spoločenská miestnosť s krbom, posedením a biliardom, barom, saunou a vírivkou. Z dolného podlažia sa dá prejsť na pozemok s vonkajším ohniskom. Konštrukcia je kombinovaná - murovaná s drevenými panelmi, zateplená, plechová strecha. Vykurovanie a ohrev teplej vody elektrickým kotlom, nové radiátory. Napojenie na elektrinu, vodu, odpad je riešený žumpou. Chata bola kolaudovaná v roku 1997 a prešla rekonštrukciou v roku 2015. Za chatou je veľká terasa pre príjemné posedenie v letných mesiacoch, priestor obkolesený lesom s vonkajším ohniskom s možnosťou opekania, grilovania. Nachádzajú sa tu 3 lyžiarske trate s dĺžkou 500, 700 a 1 000 m a 5 vlekov v celkovej kapacite 3 120 osôb za hodinu. Sú tu trate na bežecké lyžovanie s dĺžkami 1, 2 a 5 km a dráha na sánkovanie. V letných mesiacoch si prídu na svoje MTB cyklisti a milovníci pešej turistiky, či hubári. Pezinská Baba patrí medzi TOP vyhľadávané oblasti zimnej aj letnej rekreácie v Malých Karpatoch, jedná sa teda o vynikajúcu investičnú príležitosť. CENA: 235.000,- € Zabezpečíme kompletný právny servis spojený s prevodom nehnuteľností. Pre obhliadky volajte. Rastislav Jajcay PROPHET REAL Počet poschodí: 2 Počet izieb: 14 Dodatok k cene: , vrátane provízie Zastavaná plocha: 236m² Obytná plocha: 340m² Úžitková plocha: 340m² Vlastníctvo: osobné Stav: čiastočne prerobený El. napätie: 230V Plyn: nie Kanalizácia: žumpa Internet: wifi Vykurovanie: vlastné - elektrické Pivnica: áno Garáž: nie Parkovanie: vonkajšie Inžinierske siete: áno Postavené z: Zmiešané Zariadenie: zariadený Zateplený objekt: áno Strecha: pôvodná Bazén: interiérový Krb: áno Klimatizácia: nie Káblová televízia: nie Bezbariérový prístup : nie Okná: plastové Terén: mierny svah
EXKLUZÍVNE na predaj, ubytovacie zariadenie, PEZINSKÁ BABA +
AMOS reality vo výhradnom zastúpení majiteľov ponúka na predaj dvojpodlažné rekreačné ubytovacie zariadenie na Pezinskej Babe, nachádzajúcej sa na hrebeni Malých Karpát vo výške 527 m n.m. Predmetná nehnuteľnosť je vzdialená 12 km od okresného mesta Pezinok. Chata sa nachádza na obecnom pozemku ( trvalá nájomná zmluva s obcou) so zastavanou plochou 236 m2. Ubytovacie zariadenie dispozične tvorí: 1.NP: vstupná chodba, oddychová zóna s barom a sedením, interiérovým krbom a biliardom. Predmetné podlažie dopĺňa relaxačná zóna vybavená fínskou saunou a vírivkou. 2.NP : ubytovacie izby ( 4x 2-ložkové, 4x 3-lôžkové, jedna miestnosť na kanceláriu), kuchyňa, soc. zariadenie a kúpeľňa osobitne pre dámy a pánov. Predmetné rekreačné zariadenie ponúka ako celok: ubytovacie priestory, súkromné wellness, exteriérové priestory zasa oddychové posedenie na terase a vonkajšie ohnisko. Objekt je osadený v tesnej blízkosti prírody, na okraji lesa, vo veľmi príjemnom a tichom prostredí. Stavba je vybudovaná s kvádrov, výplň tvoria drevo - trieskové panely (dvojnásobná vrstva). Objekt je zateplený. Vykurovanie objektu zabezpečuje nový el. kotol, voda je čerpaná z lokálneho prameňa, odpad odvádzaný do žumpy. Zastrešenie tvorí plechová strecha. Oblasť "Pezinská Baba" patrí medzi vyhľadávané oblasti zimnej aj letnej rekreácie v Malých Karpatoch. V zime návštevníci ocenia 3 lyžiarske trate s dĺžkou 500, 700 a 1 000 m a 5 vlekov v celkovej kapacite 3 120 osôb za hodinu. Taktiež trate na bežecké lyžovanie s dĺžkami 1, 2 a 5 km a dráha na sánkovanie. V letných mesiacoch láka oblasť bikeparkom so sieťou cyklotrás a trailov pre horskú cyklistiku a krásna príroda. Predmetná oblasť poskytuje tiež ideálny priestor pre milovníkov motošportu. Milovníci pokojných prechádzok a hubárčenia si tiež prídu na svoje. Jedinečný priestor na podnikanie - TREBA VIDIEŤ!! V prípade spolupráce s AMOS reality s.r.o.: + oslobodení ste od poplatkov spojených s predajom nehnuteľnosti, + financujeme: právny servis – spracovanie zmluvy o budúcej zmluve, kúpnej zmluvy, návrhu na vklad do katastra, poplatky za výpis z listu vlastníctva a základný správny poplatok za návrh na vklad do katastra nehnuteľností, + bezplatne ponúkame služby hypotekárneho špecialistu SENIOR, ktorý Vám predloží minimálne tri ponuky na financovanie cez banku a zabezpečí Vám dojednanie najlepších podmienok v banke, + zabezpečíme výber súdneho znalca ako aj geodeta z nášho tímu, + preveríme stav nehnuteľnosti z právneho hľadiska a v prípade potreby doriešime právny stav nehnuteľnosti, + v prípade potreby predaja Vašej nehnuteľnosti, Vám poskytneme bezplatné poradenstvo, + zabezpečíme služby interiérového a exteriérového architekta, + vyriešime kompletný právny, realitný ako aj finančný servis pre Vás bezstarostne, pohodlne a bezpečne so zárukou vysokej odbornosti a diskrétnosti. Počet poschodí: 2 Počet izieb: 8 Zastavaná p
Rekreačná chata na predaj, Nižná Boca
Predám rekreačnú chatu drevenicu s priľahlým pozemkom v osobnom vlastníctve v kat.území Nižná Boca časť Červená voda oproti Reštaurácií a pekárni "Stará Zvonica". Prístup ku chate je z hlavnej cesty vzdialenej cca 30 m od chaty. Drevenica bola postavená po r. 1990 a jej zast.plocha je 50m2 s riadne prideleným súpisným číslom. Celková úžitková plocha pozemku: 100 m2. Chata je postavená na pevnom kameňobetónovom základe. Používaný terén pred chatou je upravený do mierneho svahu. Pred chatou rastú osobne vysadené cca 10 ročné ihličnany. Elektrika doteraz nie je nenainštalovaná, avšak je daná možnosť, nakoľko elektrická prípojová skrinka je cca 15 m od chaty. Strecha je sedlový typ, druh krytiny-drevený šindel. Pred chatou preteká malý potôčik zo svahu, ktorý je vhodné na jar /najmä po splavovaní vody zo svahov / priebežne upravovať. Priestor z troch strán chaty upravený do mierneho spádu /ako všade v Tatrách/, bez hrbolov. Poniže susedovej chaty vedľa príchodovej trávnatej cestičky vpravo je funkčná studnička s pitnou vodou, ktorú som pred rokom upravoval, vrátane dvierok. Chata pozostáva z prízemia a z plnohodnotného podkrovného poschodia. Vykurovanie chaty je zabezpečené sporákom na tuhé palivo. Prízemie: Pri vstupových dverách z pravej strany je pivnička so stojatými dverami, vedľa vstup do kuchynky. Jedáleň je napojená na kuchynskú časť /oddelená miestnosť/. Oproti pivničky sa nachádza malý sklad náradia, vedľa hlbšie do vnútra je WC s riadnou záchodovou misou. Za WC je samostatná kúpeľňa s vaňou. Nasleduje vstup do jedálne a tiež schodisko do podkrovia. Komín pre kuchynský sporák a pre krb je umiestnený v jednom telese , ale každý s osobitným potrubím . Komín pre sporák je prevádzkovaný. Krb pre časovú tieseň do t.č. nie je zhotovený, resp. nie je osadený. Podlaha je z drevených dosiek. Podlaha vstupovej časti je z dlažby. Podkrovné poschodie: Pozostáva z dvoch miestností / jedna priestranná , druhá o niečo menšia / . Na komín sú t.č. napojené kachle na vykurovanie. Všetky miestnosti /prízemie aj poschodie/ okrem pivnice sú ošetrené oknami. Chata sa predáva aj so zariadením / jedálensky set, stôl, stoličky, sedačka, postele... /. Súhrnným zrátaním chaty t.č. možno využiť 10 miest k úložisku. Z príchodovej strany k chate pod úrovňou zeme je osadená izolovaná žumpa cca 8m3 / pre WC a kúpeľňu/. Uvedené časti sú riadne skolaudované k prevádzke. Lokalita vhodná na široké využívanie víkendov a dovoleniek v širokom okolí Nízkych, Vysokých Tatier a Slovenského raja. Dobré podmienky na hubárčenie priamo pod ihličnanmi pred chatou pod smrekmi rastú chutné zelenkasté hríby smrečky, v blízkom okolí mnoho iných druhov. Športová turistika, cyklistika, zimné športy, lyžovanie, všetko v blízkosti. Chata je vzdialená 5 km od lyžiarskeho strediska SKI centrum Bačova Roveň, 9km od strediska Ski Čertovica, 33 km od strediska Chopok Juh. Prechodom cez cestu je nová reštaurácia ”Stará zvonica”, so širokou ponukou
Rekreačná chata na predaj, Nižná Boca
Predám rekreačnú chatu drevenicu s priľahlým pozemkom v osobnom vlastníctve v kat.území Nižná Boca časť Červená voda oproti Reštaurácií a pekárni"Stará Zvonica". Prístup ku chate je z hlavnej cesty vzdialenej cca 30 m od chaty. Drevenica bola postavená po r. 1990 a jej zast.plocha je 50m2 s riadne prideleným súpisným číslom. Celková úžitková plocha pozemku: 100 m2. Chata jepostavená na pevnom kameňobetónovom základe. Používaný terén pred chatou je upravený do mierneho svahu. Pred chatou rastú osobne vysadené cca 10ročné ihličnany. Elektrika doteraz nie je nenainštalovaná, avšak je daná možnosť, nakoľko elektrická prípojová skrinka je cca 15 m od chaty. Strecha jesedlový typ, druh krytiny-drevený šindel. Pred chatou preteká malý potôčik zo svahu, ktorý je vhodné na jar /najmä po splavovaní vody zo svahov / priebežne upravovať. Priestor z troch strán chaty upravený do mierneho spádu /ako všade v Tatrách/, bez hrbolov. Poniže susedovej chaty vedľa príchodovej trávnatej cestičky vpravo je funkčná studnička s pitnou vodou, ktorú som pred rokom upravoval, vrátane dvierok. Chata pozostáva z prízemia a z plnohodnotného podkrovného poschodia. Vykurovanie chaty je zabezpečené sporákom na tuhé palivo. Prízemie: Pri vstupových dverách z pravej strany je pivnička so stojatými dverami, vedľa vstup do kuchynky. Jedáleň je napojená na kuchynskú časť/oddelená miestnosť/. Oproti pivničky sa nachádza malý sklad náradia, vedľa hlbšie do vnútra je WC s riadnou záchodovou misou. Za WC je samostatnákúpeľňa s vaňou. Nasleduje vstup do jedálne a tiež schodisko do podkrovia. Komín pre kuchynský sporák a pre krb je umiestnený v jednom telese , ale každý s osobitným potrubím . Komín pre sporák je prevádzkovaný. Krb pre časovú tieseň do t.č. nie je zhotovený, resp. nie je osadený. Podlaha je z drevených dosiek. Podlaha vstupovej časti je z dlažby. Podkrovné poschodie: Pozostáva z dvoch miestností / jedna priestranná , druhá o niečo menšia / . Na komín sú t.č. napojené kachle na vykurovanie. Všetky miestnosti /prízemie aj poschodie/ okrem pivnice sú ošetrené oknami. Chata sa predáva aj so zariadením / jedálensky set, stôl, stoličky, sedačka, postele.../. Súhrnným zrátaním chaty t.č. možno využiť 10 miest k úložisku. Z príchodovej strany k chate pod úrovňou zeme je osadená izolovaná žumpa cca 8m3 / pre WC a kúpeľňu/. Uvedené časti sú riadne skolaudované k prevádzke. Lokalita vhodná na široké využívanie víkendov a dovoleniek v širokom okolí Nízkych, Vysokých Tatier a Slovenského raja. Dobré podmienky na hubárčenie priamo pod ihličnanmi pred chatou pod smrekmi rastú chutné zelenkasté hríby smrečky, v blízkom okolí mnoho iných druhov. Športová turistika, cyklistika,zimné športy, lyžovanie, všetko v blízkosti. Chata je vzdialená 5 km od lyžiarskeho strediska SKI centrum Bačova Roveň, 9km od strediska Ski Čertovica, 33km od strediska Chopok Juh. Prechodom cez cestu je nová reštaurácia ”Stará zvonica”, so širokou ponukou
Predaj dvoj-chalupa s pozemkom pod lesom na samote Staré hor
Realitná kancelária Prom real ponúka na predaj v krásnom prostredí na samote Starých hôr len 9 minút cesty od lyžiarskeho strediska Donovaly dvoj-chalupu s pozemkom pod lesom v pôvodnom stave ideálnu na typické chalupárčenie aj pre dve a viac rodín. Chalupy majú spoločnú strechu, ale každá z nich má osobitný nezávislý vchod a samostatnú skladovú miestnosť. Obe disponujú vstupnou chodbičkou, typickou kuchyňou s kachlami, malou miestnosťou na vybudovanie kúpeľne so sprchou, obývačkou a spálňou, pričom izby majú každá vlastné kachle na kúrenie. Ich užívanie je možné úplne samostatne, každá časť má svoj vlastný dvor a pozemok. Prístup na pozemok je priamo z asfaltovej cesty – hlavný ťah na lyžiarske stredisko Donovaly. Je tu možnosť vytvorenia aj prístupu od odstavnej plochy pri ceste, ktorá sa nachádza hneď vedľa pozemku. Chalupy sú pôvodné stavby z roku 1886 s originál tufovými stenami. Celková rozloha pozemku je 4 092 m2, pričom zastavaná plocha jednej chalupy je 115 m2, druhej chalupy 116 m2, na pozemku sa nachádza aj tzv. šopa na drevo vo veľkosti 77 m2 a ďalšia stavba s nadstavbou samostatného bývania (2 spálne, kuchyňa s obývačkou, kúpeľňa) so zastavanou plochou 55,8 m2. Infraštruktúra: domy a stavby sú napojené na verejný vodovod, elektrickú energiu, kanalizácia tu nie je ale existuje tzv. trativod, vykurovanie je zatiaľ pôvodné – kachľami v každej izbe a v stavbe s nadstavbou je sú elektrické radiátory. V súčasnosti sú chalupy i keď v pôvodnom stave funkčné a majiteľmi na víkendy využívané na chalupárčenie. Náklady sú minimálne do 50 eur/mesačne. V prípade rekonštrukcie je tu možnosť aj trvalého bývania. Lokalita: Malebná dedinka Staré hory sa nachádza len 15 km od Banskej Bystrice na hlavnom ťahu smer Donovaly a naša ponúkaná dvoj-chalupa len 9 km od strediska Donovaly. Obec Staré hody sú významným pútnickým miestom s dominantným kostolom Navštívenia Panny Márie – bazilika miror, nachádza sa tu stála banícka expozícia, obec disponuje občianskou vybavenosťou. V okolí Starých hôr sú rôzne turistické letné aj zimné športové možnosti, okrem známeho strediska Donovaly sú tu výborné možnosti pre lezcov ako známa skala Jelenec a Turec, vybudované cyklorasy od Španej doliny, Staré hory až po Donovaly. Výhody:  ideálne miesto pre chalupárčenie s nádychom histórie a krásnym pozemkom na samote pod lesom priamo v prírode,  výborná dostupnosť,  nízke mesačné náklady,  len 15 km od Banskej Bystrice a 9 km od strediska Donovaly,  možnosť využívania viacerými rodinami, resp. aj ako investícia na prenájom a pod. Cena: 180 000,- EUR, resp. je možnosť dohody na cene! Cena je vrátane provízie, komplexných služieb realitnej kancelárie a poplatkov spojených s prevodom pozemku. V prípade ďalších informácií kontaktujte makléra Ing. Andrea Stránska, . Počet izieb: 4 Zastavaná plocha: 746m² Obytná plocha: 231m&
2 izbový apartmán A1.2 : 58 m2 priamo pri lyžiarskom svahu
Realitná kancelária RE/MAX JOY ponúka na predaj apartmány, ktoré sú situované priamo pri lyžiarskom svahu v lyžiarskom areáli SKi Čierny Balog-Urbanov vrch. V čom je projekt iný a jedinečný? - Umiestnenie apartmánov pri lyžiarskom svahu – v lyžiarkach z apartmánov, cca 50 m vlek - Výhľad z každého apartmánu priamo na lyžiarsky svah - Parkovacie státie – v cene apartmánu - Privátne wellness - Kaviareň - Záhrada s altánkom – trávnik, detské ihrisko, gril - Lyžiareň - Miestnosť na odkladanie bicyklov - Stravovanie - Areál Ski Čierny Balog disponuje vlastnou kolibou cca 30m - Možnosť prenajímania apartmánov je perfektnou investíciou a nástrojom vášho dlhodobého pasívneho príjmu. 2 izbový apartmán A1.2 s rozlohou 57,57 m2 Nachádza sa na 1 poschodí ZÁDVERIE - 4,04 m2 KÚPELŇA - 2,92 m2 WC - 2,34 m2 IZBA - 14,26 m2 KUCHYŇA - 4,53 m2 OBÝVACIA IZBA + JED. KÚT - 26,26 m2 BALKÓN 6,61- m2 Cena holobyt 123 718 € Cena standard 146 746 € O PROJEKTE V ponuke máme 15 apartmánových bytov, výborne dispozične riešených v 2,3,4 izbových prevedeniach. Projekt Apartmány Čierny Balog pozostáva z 2 aprtmánových domov s označením ,,A" a ,, B". Apartmánový dom „A“ má tri podlažia. Na prvom podlaží apartmánoveho domu bude k dispozícií privátne welnes, kaviareň, lyžareň a miestnosť na odkladanie bicyklov. Na druhom a treťom podlaží bude k dispozícií 2,3,4-izbový apartmán. Každý apartmán je s balkónom a výhľadom na lyžiarsky svah. Kolaudácia stavby je plánovaná na jeseň 2023 Momentánu dokončenosť stavby si môžete pozrieť vo fotodokumentácií. Apatrmánový dom ,,B" pozostáva taktiež z troch podaží. Na každom podlaží bude k dispozícií 2,3,4 izbový apartmán LOKALITA : Srdce Horehronia. Nízke Tatry patria k obľúbeným turistickým destináciám vo všetkých ročných obdobiach, poskytujú vynikajúce podmienky pre pestovanie zimných športov a letnej turistiky. Horehronie je lokalitou ako stvorenou na dovolenku snov pre horlivých lyžiarov, skialpinistov, bežkárov , turistov, cyklistov, ale i rodiny s deťmi a ľudí túžiacich po relaxe. Priamo v Čiernom Balogu sa nachádza Čiernohorská železnica, lesnícky skanzen vo Vydrove a Dobročský prales. Vo vzdialenosti do cca 20 min od apartmánového domu sa nachádzajú ďalšie lyžiarske strediská ako SKi rezort Tále, Mýto ski & bike centrum, Chopok – juh, Hájny Grúň-Hlobišov. Predbežné dokončenie prác na apartmánovom dome A : Do 30.10.2022 Interiér : cementové potery, vápenno-cementové omietky sadrokartónový systém na stropy.. Exteriér : príprava fasády - kontaktný zatepľovací systém + príprava pod drevený obklad Do 30.05.2023 Interiér : dokončenie spoločných priestorov, dokončenie jednotlivých apartmánov po dohode s kupujúcim, Exteriér : dokončenie fasády, balkónov, spevnených plôch, Do