inzercia, predaj, predám, bazár

NOVOSTAVBA RODINNÉHO DOMU, HERĽANY, 25 MIN. OD KOŠÍC

Kategória: Domy

Hľadáte novostavbu rodinného domu, kde si môžte užívať spoločne strávený čas s rodinnou a priateľmi v obkolesení prírody? Predstavujeme Vám zaujímavú ponuku rodinného domu v obci Herľany časť Žírovce.

Realitná kancelária RELCOM Vám ponúka na predaj novostavbu rodinného tehlového domu o zastavanej ploche 125 m2 + terasa 21m2, ktorý sa nachádza na pozemku o výmere 749 m2.

Odkaz na video:
fotogalériu nájdete na:

DISPOZÍCIA
Novostavba jednopodlažného rodinného domu typ bungalov ponúka komfortný priestor pre viacčlennú rodinu. Vstupom do domu sa dostaneme do predsiene, hlavnej spálne ktorá disponuje kúpeľňou a šatníkom, ďalších 2 spální a hlavnej kúpeľne s časťou pre technickú miestnosť. Dennú časť rodinného domu tvorí priestranná obývačka s predprípravou na krb a kuchyňa s komorou. Z obývacej časti je výstup na priestrannú terasu o výmere 21m2.


IS:

Elektrická prípojka

Vodovodná prípojka

Kopaná studňa



ŠTANDARDY DOMU

Obvodové murivo z tehlových tvárnic Britterm hr. 300 mm, murované deliace priečky z tehlových tvárnic Leier hr. 150 mm

Strecha: drevený krov - škridla výrobcu Creaton Balance

Okná: Aluplast IDEAL 8000 s trojsklom + kovanie Winkhaus

Vstupné dvere do domu s bezpečnostným kovaním

Krb: Komín Schiedel s predprípravou pre externý prívod vzduchu



Exteriér:

• Základné terénne úpravy



LOKALITA

Lokalita obce Herľany s jej blízkosťou napojenia na diaľnicu do Košíc a komplexná rekonštrukcia cesty Herľany - Bidovce Vám zaručí bezproblémové cestovanie do Košíc - 25 min.

Občianska vybavenosť:

Spojenie: autobusy SAD

Základná škola - Herľany

Reštaurácie: Herlianka Pizza PUB

Šport a rekreácia: Herliansky Gejzír, cyklistika, turistika, beh

Potraviny: FRESH


CENA
Novostavba rodinného domu sa v uvedenom štandarde uzavretá hrubá stavba sa predáva za 154.990€ vrátane sprostredkovateľskej provízie RK. Cena zahŕňa kompletný servis spojený s vypracovaním dohody o zložení zálohy, kúpnych zmlúv, návrhu na vklad, preberacieho protokolu, poplatky za overenie podpisov u notára, poplatok za podanie štandardného návrhu na vklad kúpnych zmlúv do katastra nehnuteľnosti a kompletný právny servis renomovanou advokátskou kanceláriou s viac ako 20 ročnou praxou.

V prípade záujmu ma neváhajte kontaktovať na tel. čísle - Mgr. Dávid Čelovský, Realitná kancelária RELCOM.

Počet izieb: 4
Zastavaná plocha: 125m²
Celková rozloha: 749m²
Rozloha pozemku: 749m²
Vlastníctvo: osobné
Stav: holopriestor
Terasa: áno
Pivnica: nie
Postavené z: tehla
Predzáhradka: neuvedené
Okná: plastové
Terén: mierny svah
Prístupová cesta: asfaltová cesta
NOVOSTAVBA RODINNÉHO DOMU, HERĽANY, 25 MIN. OD KOŠÍC
Podobné inzeráty
JKV REAL I Ponúkame na predaj výstavbu rodinného domu v čast
Výstavba rodinného domu v časti mesta Levice - Vinohrady. Novostavba rodinného domu bude slúžiť na bývanie viacčlennej rodiny, s počtom obytných miestností 4. Objekt je dvojpodlažný – prekrytý pultovou strechou. Riešenie rodinného domu: Vstup do rodinného domu je navrhnutý z čelnej časti rodinného domu. Pred vstupnou časťou je riešená spevnená plocha vo výške úrovne podlahy rodinného domu. Do rodinného domu sa vchádza cez zádverie do chodby, odkiaľ vedie vstup do dennej časti rodinného domu. Do spálňovej časti vedie schodisko. Zo zádveria rodinného domu je riešený vstup na chodbu. V dennej časti sa nachádzajú tieto miestnosti : Obývacia izba, ktorá je prepojená s jedálňou a kuchyňou. Z obývacej izby je vstup na terasu. Vedľa kuchyni sa nachádza špajza. V oddychovej časti rodinného domu je vybudovaná spáleň, detská izba a izba pre hostí. Tieto miestnosti sú prepojené chodbou, z ktorej je prístup do kúpeľne. Vedľa spálne je osadený šatník a samostatná kúpeľňa. Objekt bude situovaný na voľnej parcele, ktorá sa nachádza v lokalite zástavby rodinných domov. Prístup do objektu bude zabezpečený priamo z miestnej komunikácie. Napojenie objektu na verejnú komunikáciu je riešené v okrajovej časti pozemku v nadväznosti na prístrešok. Rodinný dom bude osadený na parcelu tak, že bude umiestnený v strede pozemku. Hlavnou časťou architektonického návrhu je jednoduchosť, prehľadná dispozícia a jasné vymedzenie jednotlivých priestorov. Špecifické údaje o stavbe: Zastavaná plocha : 63 m2 Úžitková plocha : 110,6 m2 Pozemok : 248m2 Vybudovaná základová doska : Základové pásy sú vyhotovené z betónu triedy B 15. Hĺbka založenia je pod úrovňou terénu 1,30m. Priebežne pod základovými pásmi je štrkové lôžko hrúbky 150mm, tak isto ako aj pod podkladovým betónom. Podkladový betón bol vystužený zvarovanou sieťovinou o 6 ( oká 100x100). Vybudovaná je vodovodná , kanalizačná, plynová a elektrická prípojka. Súčasťou predaja stavby je vybudovaná základová doska, všetky vybudované inžinierske siete, pozemok, pripravená kompletná dokumentácia pre stavu rodinného domu so stavebným povolením a materiál ktorý poslúži na vybudovanie hrubej stavby rodinného domu (múrov). Dobudovanie stavby je na budúcich vlastníkoch s možnosťou dokončenia vlastného domova podľa svojich predstáv. V ponuke sú viaceré rodinné domy v závislosti od toho sa odvíja veľkosť pozemku, všetky stavby sú totožné. U NÁS STE SPRÁVNE: - Prvotriedny kompletný servis a služby! - Na našom webe nájdete stovky nehnuteľností! - Stovky spokojných klientov! - Poradíme Vám ako najlepšie kúpiť alebo predať nehnuteľnosť! - Naši makléri sú pravidelne preškolený! - Pri exkluzívnych zmluvách robíme aj video-obhliadky! - Inzerujeme na viac ako 200 portáloch! - Zmluvy garantované právnikom! - Robíme všetko preto aby sme boli stále lepší! Bližšie informácie, prípadne termín obhliadky Vám rada poskytne
Rodinný dom v tichom prostredí
Ponúkame Vám na predaj dvojpodlažný rodinný dom v obci Herľany- Žírovce. ZÁKLADNÉ ÚDAJE: Lokalita: Herľany - Žírovce Predmet: rodinný dom – dvojpodlažný, podpivničený, garáž Počet izieb: 4,5 Veľkosť pozemku: 3274 m2 Stav: ukončenie stavby 1995 Inžinierske siete: obecný vodovod, elektrina, žumpa Kúrenie: kotol na tuhé palivo a drevené brikety Mesačné náklady: 76,-€ elektrina, 10,-€ voda POPIS PODLAŽÍ: SUTERÉN: vstup na schodisko do suterénu z kuchyne, podpivničený celý dom, 2x špajza, technická miestnosť s kotlom a priestorom na ukladanie dreva, pracovná kuchyňa s východom priamo do záhrady PRÍZEMIE: vstupná predchodba , chodba, obytná jedáleň prepojená s kuchyňou, špajza, obývačka, WC, schodisko na vrchné podlažie, schodisko do suterénu VRCHNÉ PODLAŽIE: 2x veľká izba, 1x menšia izba- izby sú neprechodné, priestranná kúpeľňa spojná s WC PODKROVIE: pochôdzne podkrovie vhodné ako úložný priestor KONŠTRUKCIA DOMU: Rok kolaudácie: 2004 Konštrukcia: obvodové múry – kváder, priečky - tehla Strecha: vlnitý eternit Stav nehnuteľnosti: pôvodný stav s malými úpravami POPIS DOMU: - dom je samostatne stojaci zložený z troch podlaží a garáže - dom je dispozične veľmi dobre riešený: - 1 x neprechodná izba - veľká obytná hala kde je možnosť prepojenia s jedálňou a kuchyňou, z obytnej haly je východ na balkón, a z kuchyne je prístup na terasu s výhľadom na záhradu. Kuchynskú časť od jedálenskej rozdeľuje praktická špajza. Z chodby je vstup do samostatného WC s malým umývadlom. Z tohto podlažia sa vychádza aj do garáže, ktorá je vybavená montážnou jamou a dole schodmi do suterénu. - súčasťou domu sú plastové okná a vchodové dvere, podlahy v miestnostiach sú betónové pokryté gumolitom, v ostatných miestnostiach keramická dlažba ( WC, kúpeľňa), 2x strešné okná VELUX - kuchyňa je v pôvodnom stave – zachovalá kuchynská linka, 1x plynový sporák (plynová bomba), 1x elektrický sporák s elektrickou rúrou, drez, chladnička - na poschodí nadštandardná kúpeľňa je spojená s WC, umývadlo, vaňa, práčka - v technickej miestnosti je bojler, kotol na tuhé palivo - možnosť využitia solárnych panelov, ktoré majitelia používali na ohrev vody - pozemok je oplotený, je mierne svahovitý, momentálne sú na ňom len stromy – 2x jabloň, 2x orech, v minulosti sa pravidelne sadilo a pestovali sa klasické druhy zeleniny - prístupová cesta k domu je z asfaltovej obecnej cestnej komunikácie - zariadenie- po dohode s majiteľom - dom je plne funkčný, dispozične veľmi dobre riešený, útulný a vhodný na okamžité bývanie LOKALITA A OKOLIE: - dom sa nachádza ako posledný v obci Herľany - tichá a kľudná lokalita, obklopený zeleňou, pozemok končí potôčikom - dom je momentálne bez susedov, susedia sú oproti cez prístupovú cestu - občianska vybavenosť v obci – obecný úrad, základná škola 1.-3. ročník, potraviny, pošta, pizzeria, ubytovacie zariadenie TU Herľany, detské ihrisko,
Rodinný dom v tichom prostredí
Ponúkame Vám na predaj dvojpodlažný rodinný dom v obci Herľany- Žírovce. ZÁKLADNÉ ÚDAJE: Lokalita: Herľany - Žírovce Predmet: rodinný dom – dvojpodlažný, podpivničený, garáž Počet izieb: 4,5 Veľkosť pozemku: 3274 m2 Stav: ukončenie stavby 1995 Inžinierske siete: obecný vodovod, elektrina, žumpa Kúrenie: kotol na tuhé palivo a drevené brikety Mesačné náklady: 76,-€ elektrina, 10,-€ voda POPIS PODLAŽÍ: SUTERÉN: vstup na schodisko do suterénu z kuchyne, podpivničený celý dom, 2x špajza, technická miestnosť s kotlom a priestorom na ukladanie dreva, pracovná kuchyňa s východom priamo do záhrady PRÍZEMIE: vstupná predchodba , chodba, obytná jedáleň prepojená s kuchyňou, špajza, obývačka, WC, schodisko na vrchné podlažie, schodisko do suterénu VRCHNÉ PODLAŽIE: 2x veľká izba, 1x menšia izba- izby sú neprechodné, priestranná kúpeľňa spojná s WC PODKROVIE: pochôdzne podkrovie vhodné ako úložný priestor KONŠTRUKCIA DOMU: Rok kolaudácie: 2004 Konštrukcia: obvodové múry – kváder, priečky - tehla Strecha: vlnitý eternit Stav nehnuteľnosti: pôvodný stav s malými úpravami POPIS DOMU: - dom je samostatne stojaci zložený z troch podlaží a garáže - dom je dispozične veľmi dobre riešený: - 1 x neprechodná izba - veľká obytná hala kde je možnosť prepojenia s jedálňou a kuchyňou, z obytnej haly je východ na balkón, a z kuchyne je prístup na terasu s výhľadom na záhradu. Kuchynskú časť od jedálenskej rozdeľuje praktická špajza. Z chodby je vstup do samostatného WC s malým umývadlom. Z tohto podlažia sa vychádza aj do garáže, ktorá je vybavená montážnou jamou a dole schodmi do suterénu. - súčasťou domu sú plastové okná a vchodové dvere, podlahy v miestnostiach sú betónové pokryté gumolitom, v ostatných miestnostiach keramická dlažba ( WC, kúpeľňa), 2x strešné okná VELUX - kuchyňa je v pôvodnom stave – zachovalá kuchynská linka, 1x plynový sporák (plynová bomba), 1x elektrický sporák s elektrickou rúrou, drez, chladnička - na poschodí nadštandardná kúpeľňa je spojená s WC, umývadlo, vaňa, práčka - v technickej miestnosti je bojler, kotol na tuhé palivo - možnosť využitia solárnych panelov, ktoré majitelia používali na ohrev vody - pozemok je oplotený, je mierne svahovitý, momentálne sú na ňom len stromy – 2x jabloň, 2x orech, v minulosti sa pravidelne sadilo a pestovali sa klasické druhy zeleniny - prístupová cesta k domu je z asfaltovej obecnej cestnej komunikácie - zariadenie- po dohode s majiteľom - dom je plne funkčný, dispozične veľmi dobre riešený, útulný a vhodný na okamžité bývanie LOKALITA A OKOLIE: - dom sa nachádza ako posledný v obci Herľany - tichá a kľudná lokalita, obklopený zeleňou, pozemok končí potôčikom - dom je momentálne bez susedov, susedia sú oproti cez prístupovú cestu - občianska vybavenosť v obci – obecný úrad, základná škola 1.-3. ročník, potraviny, pošta, pizzeria, ubytovacie zariadenie TU Herľany, detské ihrisko..
JKV REAL I Ponúkame na predaj novostavbu rodinného domu v ča
Výstavba rodinného domu v časti mesta Levice - Vinohrady. Novostavba rodinného domu bude slúžiť na bývanie viacčlennej rodiny, s počtom obytných miestností 4. Objekt je dvojpodlažný – prekrytý pultovou strechou. Riešenie rodinného domu: Vstup do rodinného domu je navrhnutý z čelnej časti rodinného domu. Pred vstupnou časťou je riešená spevnená plocha vo výške úrovne podlahy rodinného domu. Do rodinného domu sa vchádza cez zádverie do chodby, odkiaľ vedie vstup do dennej časti rodinného domu. Do spálňovej časti vedie schodisko. Zo zádveria rodinného domu je riešený vstup na chodbu. V dennej časti sa nachádzajú tieto miestnosti : Obývacia izba, ktorá je prepojená s jedálňou a kuchyňou. Z obývacej izby je vstup na terasu. Vedľa kuchyni sa nachádza špajza. V oddychovej časti rodinného domu je vybudovaná spáleň, detská izba a izba pre hostí. Tieto miestnosti sú prepojené chodbou, z ktorej je prístup do kúpeľne. Vedľa spálne je osadený šatník a samostatná kúpeľňa. Objekt je situovaný na voľnej parcele, ktorá sa nachádza v lokalite zástavby rodinných domov. Prístup do objektu bude zabezpečený priamo z miestnej komunikácie. Napojenie objektu na verejnú komunikáciu je riešené v okrajovej časti pozemku v nadväznosti na prístrešok. Rodinný dom je osadený na parcele tak, že sa nachádza v strede pozemku. Hlavnou časťou predávanej nehnuteľnosti je jednoduchosť, prehľadná dispozícia a jasné vymedzenie jednotlivých priestorov. Špecifické údaje o stavbe: Zastavaná plocha : 63 m2 Úžitková plocha : 126 m2 Pozemok : 225m2 Základová doska : Základové pásy sú vyhotovené z betónu triedy B 15. Hĺbka založenia je pod úrovňou terénu 1,30m. Priebežne pod základovými pásmi je štrkové lôžko hrúbky 150mm, tak isto ako aj pod podkladovým betónom. Podkladový betón bol vystužený zvarovanou sieťovinou o 6 ( oká 100x100). Stavba je postavená z materiálu porotherm tehly v hrúbke 30 cm Na zateplenie stavby je použitý polystyrén 20 cm, fasádna farba Baumit, zateplená strecha Predpríprava na vonkajšie žalúzie so zavedenou elektrinou V interiéry je použitá biela striekaná maľovka, sadrokartónové stropy, osadené rozvody na televíziu a internet, izolácia podláh v dome je v hrúbke 15 cm podlahovým polystyrénom, ističe a zásuvky značky Legrand Plastové okná s trojsklom, farba antracit Plynový kotol Prípojky : vodovodná , kanalizačná, plynová a elektrická. Ak hľadáte nadštandardný dom v blízkosti centra mesta Levice je táto ponuka stavaná práve pre Vás. U NÁS STE SPRÁVNE: - Prvotriedny kompletný servis a služby! - Na našom webe nájdete stovky nehnuteľností! - Stovky spokojných klientov! - Poradíme Vám ako najlepšie kúpiť alebo predať nehnuteľnosť! - Naši makléri sú pravidelne preškolený! - Pri exkluzívnych zmluvách robíme aj video-obhliadky! - Inzerujeme na viac ako 200 portáloch! - Zmluvy garantované právnikom! - Robíme všetko preto aby sme boli stále l
Rodinný dom v tichom prostredí
POPIS NEHNUTEĽNOSTI Ponúkame Vám na predaj dvojpodlažný rodinný dom v obci Herľany- Žírovce. ZÁKLADNÉ ÚDAJE: Lokalita: Herľany - Žírovce Predmet: rodinný dom – dvojpodlažný, podpivničený, garáž Počet izieb: 4,5 Veľkosť pozemku: 3274 m2 Stav: ukončenie stavby 1995 Inžinierske siete: obecný vodovod, elektrina, žumpa Kúrenie: kotol na tuhé palivo a drevené brikety Mesačné náklady: 76,-€ elektrina, 10,-€ voda POPIS PODLAŽÍ: SUTERÉN: vstup na schodisko do suterénu z kuchyne, podpivničený celý dom, 2x špajza, technická miestnosť s kotlom a priestorom na ukladanie dreva, pracovná kuchyňa s východom priamo do záhrady PRÍZEMIE: vstupná predchodba , chodba, obytná jedáleň prepojená s kuchyňou, špajza, obývačka, wc, schodisko na vrchné podlažie, schodisko do suterénu VRCHNÉ PODLAŽIE: 2x veľká izba, 1x menšia izba- izby sú neprechodné, priestranná kúpeľňa spojná s wc PODKROVIE: pochôdzne podkrovie vhodné ako úložný priestor KONŠTRUKCIA DOMU: Rok kolaudácie: 2004 Konštrukcia: obvodové múry – kváder, priečky - tehla Strecha: vlnitý eternit Stav nehnuteľnosti: pôvodný stav s malými úpravami POPIS DOMU: - dom je samostatne stojaci zložený z troch podlaží a garáže - dom je dispozične veľmi dobre riešený: - 1 x neprechodná izba - veľká obytná hala kde je možnosť prepojenia s jedálňou a kuchyňou, z obytnej haly je východ na balkón, a z kuchyne je prístup na terasu s výhľadom na záhradu. Kuchynskú časť od jedálenskej rozdeľuje praktická špajza. Z chodby je vstup do samostatného wc s malým umývadlom. Z tohto podlažia sa vychádza aj do garáže, ktorá je vybavená montážnou jamou a dole schodmi do suterénu. - súčasťou domu sú plastové okná a vchodové dvere, podlahy v miestnostiach sú betónové pokryté gumolitom, v ostatných miestnostiach keramická dlažba ( wc, kúpeľňa), 2x strešné okná VELUX - kuchyňa je v pôvodnom stave – zachovalá kuchynská linka, 1x plynový sporák (plynová bomba), 1x elektrický sporák s elektrickou rúrou, drez, chladnička - na poschodí nadštandardná kúpeľňa je spojená s wc, umývadlo, vaňa, práčka - v technickej miestnosti je bojler, kotol na tuhé palivo - možnosť využitia solárnych panelov, ktoré majitelia používali na ohrev vody - pozemok je oplotený, je mierne svahovitý, momentálne sú na ňom len stromy – 2x jabloň, 2x orech, v minulosti sa pravidelne sadilo a pestovali sa klasické druhy zeleniny - prístupová cesta k domu je z asfaltovej obecnej cestnej komunikácie - zariadenie- po dohode s majiteľom - dom je plne funkčný, dispozične veľmi dobre riešený, útulný a vhodný na okamžité bývanie LOKALITA A OKOLIE: - dom sa nachádza ako posledný v obci Herľany - tichá a kľudná lokalita, obklopený zeleňou, pozemok končí potôčikom - dom je momentálne bez susedov, susedia sú oproti cez prístupovú cestu - občianska vybavenosť v obci – obecný úrad, základná škola 1.-3. ročník, potraviny, pošta, pizzeria, ubytovacie zariadenie TU Herľa
Novostavba  rodinného domu s pivnicou, obec Župčany
EFEKT reality Vám ponúka už rozostavanú novostavbu nízkoenergetického rodinného domu s Tepelným čerpadlom a Fotovoltaikou (s 3kW BATÉRIAMI ) nachádzajúceho sa v novovytvorenej lokalite ,, Za dvorom “ v blízkosti krajského mesta Prešov obec Župčany a je výbornou alternatívou z hľadiska dostupnosti aj pre klientov z vzdialenejších lokalít ako napr. Košíc, ktorí hľadajú svoj vysnívaný domček. Cesta z Košíc do Župčan po novom dialničnom obchvate trvá 30 minút. Ďalšou nesmiernou výhodou lokality je napojenie domu na všetky inžinierske siete: elektrina, obecná kanalizácia a vodovod. K pozemkom bude viesť asfaltová príjazdová cesta ohraničená obrubníkmi a taktiež verejným osvetlením. V obci je kompletná občianska vybavenosť ako škôlka, škola, potraviny, park, pizzeria a pod. Túto rozostavanú stavbu domu je možné ihňeď zapísať do katastra a schváliť kúpu nehnuteľnosťi v banke formou úveru . Jedná sa o 4-Izbovú novostavbu rodinného domu o rozlohe 100 m2 postaveného na pozemku o rozlohe 525 m2. Dispozícia domu: zádverie, obývacia izba spojená s kuchyňou a špajzou, 2 x izba, spálňa, technická miestnosť + WC, kúpelňa + WC a terasa. Dom je postavený z kalibrovanej pálenej tehly, plastové okná od firmy RI okná CZ, vchodové dvere, rozvody – voda, kanál, elektrina, kotol na uhrev vody, 2 x WC podomietkový systém GEBERIT, interiérové striekané sadrové stierky, hygienická biela maľovka, podlahové vodovodné kúrenie, betónový poter, vypínače na svetlenie a zásuvky na spotrebiče strednej triedy, zateplenie polystyrénom + silikónová fasáda – podľa vlastného výberu, strecha od firmy Mediteran, predpríprava na krb a bonus Tepelné čerpadlo s Fotovoltaikou a 3 kW Batériami (na na uloženie vyrobenej Elektrickej energie) na ohrev vody a podlahové kúrenie, ktoré zabezpečuje veľkú úsporu energetických nákladov a dom bude spĺňať ENERGETICKÝ CERTIFIKÁT A0 . Samozrejmosťou je súčinnosť a vybavenie kolaudácie domu. Naša stavebná firma má viac ako 30 ročné skúsenosti v danom obore a máme všetký odborné – technické znalosti . Termín ukončenia výstavby je približne 6 – 7 mesiacov od podpísania zmluvy o dielo a zaplatenia zálohy – v závislosti od počasia. Predajná cena domu je fixná a garantujeme ju po celú dobu ukončenia výstavby, nebude sa meniť ani pri zvýšení cien stavebných materiálov. V dome nebude dokončených 5-tich vecí a to: – Interiérové dvere a zárubne – plávajúca podlaha – dlažba a obklady – sanita a kuchynská linka. V prípade záujmu si viete vybrať materiály na dokončenie u naších obchodných partnerov za veľkoobchodné zľavy. Na práce s dokončením týchto 5-tich vecí, môžeme poskytnúť naších pracovníkov. Zabezpečíme Vám financovanie nehnuteľnosti cez hypotekárny úver na postupné financovanie priamo naším certifikovaným finančným špecialistom. VIDEO: 360 VIRTUÁLNA PREHLIADKA: