inzercia, predaj, predám, bazár

Nový moderný domček v obci Chorvátsky Grob v časti Čierna Vo

Kategória: Domy

Spoločnosť Prophet Real Vám exkluzívne ponúka na predaj ročnú novostavbu kompletne zariadeného moderného rodinného domu, ktorý sa nachádza v obci Chorvátsky Grob v časti Čierna Voda – Panónsky Háj 2.

Dom má úžitkovú plochu 115 m2 a je umiestnený na pozemku s rozlohou 321 m². V prednej časti pozemku poskytuje parkovanie pre minimálne 2 osobné autá, v zadnej oplotenej časti záhradníčenie, alebo relax. Terasa za domom je vydláždená, prekrytá prístreškom, na pozemku je aj záhradný domček.

Dispozícia prízemie:

- vstupná chodba, šatník (4,76m2)
- obývacia miestnosť (25,21m2)
- kuchyňa (10,25m2)
- komora (1,43m2)
- samostatné WC (2,25m2)
- terasa (13,20m2)

Dispozícia poschodie:

- schodisko (6,44m2)
- hala (5,86m2)
- detská izba (11,62m2)
- spálňa (14,87m2)
- kúpeľňa (7,39m2)
- samostatné WC (2,33m2)
- balkón (1,97m2)

Rodinný dom je postavený z keramických tehál s hrúbkou 300 mm, vnútorné priečky sú taktiež z tehly s hrúbkou 115mm, 140mm a 250mm. O ohrev vody a kúrenie sa stará kvalitný plynový kotol Protherm. Nainštalovaný kamerový systém.

Rodinný dom sa nachádza v slepej uličke, v novej a veľmi príjemnej lokalite s betónovou prístupovou cestou, v bezprostrednom okolí žijú milí susedia. Obec Chorvátsky Grob je obľúbeným miestom pre život rodín a disponuje kompletnou občianskou vybavenosťou. Blízko sa nachádza zastávka autobusu, obchod, súkromná škôlka. Bratislava – Vajnory sú vzdialené 1,5 km. V blízkom okolí je pekná príroda s príležitosťou športového vyžitia, relaxu a možnosťou prechádzok.

Obrovskou výhodou lokality je nedávno otvorené napojenie na diaľnicu D1 pri Triblavine a D4 pred mestskou časťou Bratislava – Vajnory.

Rodinný dom je doposiaľ neobývaný, pripravený na okamžité nasťahovanie.

CENA NEHNUTEĽNOSTI JE 337.000,-EUR. Neplatíte žiadne ďalšie poplatky!

K nehnuteľnosti je vypracovaný znalecký posudok. Uvedená cena je vrátane provízie a kompletných právnych služieb. Zabezpečujeme kompletný realitný servis, vypracovanie kúpnych zmlúv a hradíme poplatok za podanie kúpnych zmlúv do katastra. Pri kúpe sme s vami až do odovzdania nehnuteľnosti, list vlastníctva znejúci na vaše meno Vám doručíme osobne. Kompletný servis máte teda vyriešený pohodlne a bezpečne.

Video-obhliadka: a dohodnite si osobnú obhliadku.

Rastislav Jajcay
PROPHET REAL
Počet poschodí: 2
Počet izieb: 3
Dodatok k cene: , vrátane provízie
Zastavaná plocha: 65m²
Obytná plocha: 115m²
Rozloha pozemku: 321m²
Úžitková plocha: 115m²
Stav: úplne prerobený
Odvoz odpadu: áno
Voda: verejný vodovod
El. napätie: 230V
Plyn: áno
Kanalizácia: áno
Kúpeľňa: vaňa
Vykurovanie: vlastné - plyn
Balkón: áno
Terasa: áno
Pivnica: nie
Garáž: nie
Parkovanie: vlastné vyhradené
Inžinierske siete: áno
Postavené z: tehla
Zariadenie: zariadený
Zateplený objekt: áno
Krb: nie
Klimatizácia: nie
Predzáhr
Nový moderný domček v obci Chorvátsky Grob v časti Čierna Vo
Podobné inzeráty
BOSEN | 4 izbový rodinný dom, Čierna Voda - Chorvátsky Grob,
Typ: Rodinný dom Ulica: Jelšová Obec: Chorvátsky Grob Bosen Group Vám exkluzívne ponúka na predaj 4 izbový rodinný dom v tichej časti obce Chorvátsky Grob - Čierna Voda.  DOM: 4 izbový dom o výmere 149m2 bol postavený v roku 2009 na pozemku o veľkosti 692m2. Dom je napojený na alarm, je klimatizovaný, má plynové podlahové kúrenie a v obývačke krbové kachle. Dom sa predáva zariadený. DISPOZÍCIA: Vo vstupnej chodbe sa nachádza veľká vstavaná skriňa a samostatná toaleta, obývačka je spojená s jedálňou a kuchyňou, v ktorej sa náchadza špajza. Dom má 3 spálne a kúpeľňu s vaňou, sprchovacím kútom a toaletou, walk-in šatník spojený s práčovňou. POZEMOK: Záhrada je udržiavaná, nachádzajú sa na nej okrasné dreviny, stromy a kríky. Celý pozemok je automaticky zavlažovaný zo studne.  PARKOVANIE: K dispozícii sú 2 parkovacie miesta, jedno v garáži a jedno pred ňou. IS: Verejná voda, kanalizácia, plyn, elektrina CENA: 457.000€ MAKLÉR: Adam Belianský                                     beliansky@ LOKALITA: Rodinný dom sa nachádza v obci Chorvátsky Grob v časti Čierna Voda s výbornou dostupnosťou do Bratislavy a s priamým napojením na obchovat a dialnicu. V obci sa náchadza škola, škôlka, nákupné centrum, obchody, športové centrum, reštaurácie aj zdravotné stredisko. V tesnej blízkosti domu sa nachádza pohybové centru a cyklochodník. V blízkom okolí sa nachádza Vajnorské jazero a vlaková zastávka do Bratislavy, na ktoré sa viete dostať aj po cyklotrase. Realitná kancelária BOSEN GROUP je členom Realitnej únie SR a riadi sa jej Realitným kódexom. Uvedená cena je konečná, zahŕňa províziu realitnej kancelárie, právny servis zabezpečovaný advokátskou kanceláriou, úhradu základného správneho poplatku na katastri, poradenstvo k prevodu nehnuteľnosti a bezplatnú ponuku financovania prostredníctvom hypotéky. Status: aktívne Vlastníctvo: osobné Stav: úplne prerobený Celková plocha: 692 m2 Úžitková plocha: 692 m2 Plocha pozemku: 692 m2 Zastavaná plocha: 169 m2 Podlahová plocha: 149 m2 Počet podlaží: 1 Počet izieb: 4 Kúpeľňa: áno Klimatizácia: áno Káblová televízia: áno Parkovanie: áno Voda: verejný vodovod Krb: áno Zariadenie: zariadený Garáž: áno - 1 Inžinierske siete: áno Kanalizácia: áno Plyn: áno Internet: áno - wi-fi Zateplený objekt: áno Terasa: áno Vykurovanie: vlastné - plyn
Nový moderný dom v obci Chorvátsky Grob v časti Čierna Voda
Spoločnosť Prophet Real Vám exkluzívne ponúka na predaj ročnú novostavbu kompletne zariadeného moderného rodinného domu, ktorý sa nachádza v obci Chorvátsky Grob v časti Čierna Voda – Panónsky Háj 2. Dom má úžitkovú plochu 115 m2 a je umiestnený na pozemku s rozlohou 321 m². V prednej časti pozemku poskytuje parkovanie pre minimálne 2 osobné autá, v zadnej oplotenej časti záhradníčenie, alebo relax. Terasa za domom je vydláždená, prekrytá prístreškom, na pozemku je aj záhradný domček. Dispozícia prízemie: - vstupná chodba, šatník (4,76m2) - obývacia miestnosť (25,21m2) - kuchyňa (10,25m2) - komora (1,43m2) - samostatné WC (2,25m2) - terasa (13,20m2) Dispozícia poschodie: - schodisko (6,44m2) - hala (5,86m2) - detská izba (11,62m2) - spálňa (14,87m2) - kúpeľňa (7,39m2) - samostatné WC (2,33m2) - balkón (1,97m2) Rodinný dom je postavený z keramických tehál s hrúbkou 300 mm, vnútorné priečky sú taktiež z tehly s hrúbkou 115mm, 140mm a 250mm. O ohrev vody a kúrenie sa stará kvalitný plynový kotol Protherm. Nainštalovaný kamerový systém. Rodinný dom sa nachádza v slepej uličke, v novej a veľmi príjemnej lokalite s betónovou prístupovou cestou, v bezprostrednom okolí žijú milí susedia. Obec Chorvátsky Grob je obľúbeným miestom pre život rodín a disponuje kompletnou občianskou vybavenosťou. Blízko sa nachádza zastávka autobusu, obchod, súkromná škôlka. Bratislava – Vajnory sú vzdialené 1,5 km. V blízkom okolí je pekná príroda s príležitosťou športového vyžitia, relaxu a možnosťou prechádzok. Obrovskou výhodou lokality je nedávno otvorené napojenie na diaľnicu D1 pri Triblavine a D4 pred mestskou časťou Bratislava – Vajnory. Rodinný dom je doposiaľ neobývaný, pripravený na okamžité nasťahovanie. CENA NEHNUTEĽNOSTI JE 337.000,-EUR. Neplatíte žiadne ďalšie poplatky! K nehnuteľnosti je vypracovaný znalecký posudok. Uvedená cena je vrátane provízie a kompletných právnych služieb. Zabezpečujeme kompletný realitný servis, vypracovanie kúpnych zmlúv a hradíme poplatok za podanie kúpnych zmlúv do katastra. Pri kúpe sme s vami až do odovzdania nehnuteľnosti, list vlastníctva znejúci na vaše meno Vám doručíme osobne. Kompletný servis máte teda vyriešený pohodlne a bezpečne. Video-obhliadka: Neváhajte a dohodnite si osobnú obhliadku. Rastislav Jajcay PROPHET REAL Počet poschodí: 2 Počet izieb: 3 Dodatok k cene: , vrátane provízie Zastavaná plocha: 65m² Obytná plocha: 115m² Rozloha pozemku: 321m² Úžitková plocha: 115m² Stav: úplne prerobený Odvoz odpadu: áno Voda: verejný vodovod El. napätie: 230V Plyn: áno Kanalizácia: áno Kúpeľňa: vaňa Vykurovanie: vlastné - plyn Balkón: áno Terasa: áno Pivnica: nie Garáž: nie Parkovanie: vlastné vyhradené Inžinierske siete: áno Postavené z: tehla Zariadenie: zariadený Zateplený objekt: áno Krb: nie Klimatizácia: nie Predzáhr
ÚSPORNÝ nízkoenergetický 5.i.RD,Čierna Voda
Typ: Rodinný dom Ulica: Golfová Obec: Chorvátsky Grob BREFIN REAL,s.r.o. ponúka na predaj samostatne stojaci moderný priestranný 5 – izbový ÚSPORNÝ nízkoenergetický rodinný dom (drevodom) v pokojnej štvrti v obci Chorvátsky Grob, na ulici Golfová, časť Čierna Voda.   Video domu a okolia: POZRITE SI PROSÍM aj 3D VIRTUÁLNU PREHLIADKU.:  Do 5 min. pešo od domu sa nachádza zastávka autobusu, Supermarket COOP Jednota, drogéria, pošta, kaviareň, cukráreň, detské ihrisko, reštaurácia, hotel. Základná a materská škola, Realax-fitness centrum sú cca. 3 minúty autom. Bratislava – Vajnory sú vzdialené 5 minút autom. Aj do centra Bratislavy sa dostanete veľmi rýchlo (nový diaľničný obchvat D4 a pripojenie k diaľnici D1 na Triblavine), tak isto aj na všetky ostatné smery. Dom má podlahovú plochu cca. 106 m2 leží, na pozemku s celkovou rozlohou 355 m2. Zastavaná plocha domu činí 66 m2, terasa o výmere cca.18 m2. Jedná sa o 5-ročnú novostavbu, skolaudovanú v roku 2017. Dom je vo vynikajúcom stave. Rodinný dom je 2-podlažný a veľmi prakticky riešený. Disponuje dvoma plne vybavenými kúpeľňami. Po dohode je možné dom kúpiť aj so zariadením. 1.NP - pozostáva zo vstupnej chodby, na pravej strane je šatník. Na ľavej strane sa vchádza do kúpeľne vybavenej sprchovým kútom, umývadlom, kúpeľňovým nábytkom, toaletou. Pod schodmi je technická miestnosť, v ktorej je umiestnený kotol, a bojler. Kuchyňa je vybavená kompletnými spotrebičmi vrátane umývačky riadu. Priestranná obývacia izba je prepojená s kuchyňou a jedálňou s výstupom na terasu do záhrady. Na prízemí sa ešte nachádza pekná izba tiež s výstupom na terasu za domom. 2.NP – tvoria 3 samostatné veľké izby, hlavná kúpeľňa na poschodí má vaňu, umývadlo, toaletu. Obe sú plne zariadené a vybavené oknom. V dome sú plastové bezpečnostné dvere, plastové okná s izolačným troj-sklom, elektrické podlahové kúrenie, elektrický kotol PROTHERM, alarm PARADOX – snímače v každej izbe, REKUPERÁCIA – vykurovanie a chladenie v strope, kvalitné plávajúce podlahy, moderné dlažby, obklady, sanita, kompletné oplotenie pozemku, železná bránka, voda mestská, kanalizácia, elektrina. Parkovanie je možné priamo pred domom, parkovisko zo zámkovej dlažby pre 2 autá. Záhrada je veľmi pekná, trávnik udržiavaný, nasadené sú i okrasné rastliny, ale súčasne je aj priestor pre záhradku a pestovanie. Na pozemku sa nachádza aj domček na náradie. Pozemok je kompletne oplotený, vstup na pozemok cez bráničku alebo bránu. Chorvátsky Grob je obľúbeným miestom pre život rodín a disponuje kompletnou občianskou vybavenosťou. Do 5 min. pešo sa nachádza zastávka autobusu, Supermarket COOP Jednota, drogéria, pošta, kaviareň, cukráreň, detské ihrisko, reštaurácia, hotel. Základná a materská škola sú cca. 3 minúty autom.
ÚSPORNÝ nízkoenergetický 5.i.RD,Čierna Voda
Typ: Rodinný dom Ulica: Golfová Obec: Chorvátsky Grob BREFIN REAL,s.r.o. ponúka na predaj samostatne stojaci moderný priestranný 5 – izbový ÚSPORNÝ nízkoenergetický rodinný dom (drevodom) v pokojnej štvrti v obci Chorvátsky Grob, na ulici Golfová, časť Čierna Voda. POZRITE SI PROSÍM aj VIDEO DOMU A OKOLIA A AJ 3D VIRTUÁLNU PREHLIADKU: Do 5 min. pešo od domu sa nachádza zastávka autobusu, Supermarket COOP Jednota, drogéria, pošta, kaviareň, cukráreň, detské ihrisko, reštaurácia, hotel. Základná a materská škola, Realax-fitness centrum sú cca. 3 minúty autom. Bratislava – Vajnory sú vzdialené 5 minút autom. Aj do centra Bratislavy sa dostanete veľmi rýchlo (nový diaľničný obchvat D4 a pripojenie k diaľnici D1 na Triblavine), tak isto aj na všetky ostatné smery. Dom má podlahovú plochu cca. 106 m2 leží, na pozemku s celkovou rozlohou 355 m2. Zastavaná plocha domu činí 66 m2, terasa o výmere cca.18 m2. Jedná sa o 5-ročnú novostavbu, skolaudovanú v roku 2017. Dom je vo vynikajúcom stave. Rodinný dom je 2-podlažný a veľmi prakticky riešený. Disponuje dvoma plne vybavenými kúpeľňami. Po dohode je možné dom kúpiť aj so zariadením. 1.NP - pozostáva zo vstupnej chodby, na pravej strane je šatník. Na ľavej strane sa vchádza do kúpeľne vybavenej sprchovým kútom, umývadlom, kúpeľňovým nábytkom, toaletou. Pod schodmi je technická miestnosť, v ktorej je umiestnený kotol, a bojler. Kuchyňa je vybavená kompletnými spotrebičmi vrátane umývačky riadu. Priestranná obývacia izba je prepojená s kuchyňou a jedálňou s výstupom na terasu do záhrady. Na prízemí sa ešte nachádza pekná izba tiež s výstupom na terasu za domom. 2.NP – tvoria 3 samostatné veľké izby, hlavná kúpeľňa na poschodí má vaňu, umývadlo, toaletu. Obe sú plne zariadené a vybavené oknom. V dome sú plastové bezpečnostné dvere, plastové okná s izolačným troj-sklom, elektrické podlahové kúrenie, elektrický kotol PROTHERM, alarm PARADOX – snímače v každej izbe, REKUPERÁCIA – vykurovanie a chladenie v strope, kvalitné plávajúce podlahy, moderné dlažby, obklady, sanita, kompletné oplotenie pozemku, železná bránka, voda mestská, kanalizácia, elektrina. Parkovanie je možné priamo pred domom, parkovisko zo zámkovej dlažby pre 2 autá. Záhrada je veľmi pekná, trávnik udržiavaný, nasadené sú i okrasné rastliny, ale súčasne je aj priestor pre záhradku a pestovanie. Na pozemku sa nachádza aj domček na náradie. Pozemok je kompletne oplotený, vstup na pozemok cez bráničku alebo bránu. CENA DOHODOU - vrátane kompletného realitného a právneho servisu. Samozrejmosťou sú aj bezplatné služby hypotekárneho špecialistu – najlepšie podmienky na hypotekárnom trhu. V prípade záujmu o viac informácii, alebo obhliadku, volajte prosím na 0903 753 358 Chorvátsky Grob je obľúbený
ÚSPORNÝ nízkoenergetický 5.i.RD,Čierna Voda
Typ: Rodinný dom Ulica: Golfová Obec: Chorvátsky Grob BREFIN REAL,s.r.o. ponúka na predaj samostatne stojaci moderný priestranný 5 – izbový ÚSPORNÝ nízkoenergetický rodinný dom (drevodom) v pokojnej štvrti v obci Chorvátsky Grob, na ulici Golfová, časť Čierna Voda. POZRITE SI PROSÍM aj VIDEO DOMU A OKOLIA A AJ 3D VIRTUÁLNU PREHLIADKU: Do 5 min. pešo od domu sa nachádza zastávka autobusu, Supermarket COOP Jednota, drogéria, pošta, kaviareň, cukráreň, detské ihrisko, reštaurácia, hotel. Základná a materská škola, Realax-fitness centrum sú cca. 3 minúty autom. Bratislava – Vajnory sú vzdialené 5 minút autom. Aj do centra Bratislavy sa dostanete veľmi rýchlo (nový diaľničný obchvat D4 a pripojenie k diaľnici D1 na Triblavine), tak isto aj na všetky ostatné smery. Dom má užitkovú plochu cca. 108 m2 leží, na pozemku s celkovou rozlohou 355 m2. Zastavaná plocha domu činí 66 m2, terasa o výmere cca.16 m2. Jedná sa o 5-ročnú novostavbu, skolaudovanú v roku 2017. Dom je vo vynikajúcom stave. Rodinný dom je 2-podlažný a veľmi prakticky riešený. Disponuje dvoma plne vybavenými kúpeľňami. Po dohode je možné dom kúpiť aj so zariadením. 1.NP - pozostáva zo vstupnej chodby, na pravej strane je šatník. Na ľavej strane sa vchádza do kúpeľne vybavenej sprchovým kútom, umývadlom, kúpeľňovým nábytkom, toaletou. Pod schodmi je technická miestnosť, v ktorej je umiestnený kotol, a bojler. Kuchyňa je vybavená kompletnými spotrebičmi vrátane umývačky riadu. Priestranná obývacia izba je prepojená s kuchyňou a jedálňou s výstupom na terasu do záhrady. Na prízemí sa ešte nachádza pekná izba tiež s výstupom na terasu za domom. 2.NP – tvoria 3 samostatné veľké izby, hlavná kúpeľňa na poschodí má vaňu, umývadlo, toaletu. Obe sú plne zariadené a vybavené oknom. V dome sú plastové bezpečnostné dvere, plastové okná s izolačným troj-sklom, elektrické podlahové kúrenie, elektrický kotol PROTHERM, alarm PARADOX – snímače v každej izbe, REKUPERÁCIA – vykurovanie a chladenie v strope, kvalitné plávajúce podlahy, moderné dlažby, obklady, sanita, kompletné oplotenie pozemku, železná bránka, voda mestská, kanalizácia, elektrina. Parkovanie je možné priamo pred domom, parkovisko zo zámkovej dlažby pre 2 autá. Záhrada je veľmi pekná, trávnik udržiavaný, nasadené sú i okrasné rastliny, ale súčasne je aj priestor pre záhradku a pestovanie. Na pozemku sa nachádza aj domček na náradie. Pozemok je kompletne oplotený, vstup na pozemok cez bráničku alebo bránu. CENA DOHODOU - vrátane kompletného realitného a právneho servisu. Samozrejmosťou sú aj bezplatné služby hypotekárneho špecialistu – najlepšie podmienky na hypotekárnom trhu. V prípade záujmu o viac informácii, alebo obhliadku, volajte prosím na 0903 753 358 Chorvátsky Grob je obľú
ÚSPORNÝ nízkoenergetický 5.i.RD,Čierna Voda, Chorvátsky Grob
Typ: Rodinný dom Ulica: Golfová Obec: Chorvátsky Grob BREFIN REAL,s.r.o. ponúka na predaj samostatne stojaci moderný priestranný 5 – izbový ÚSPORNÝ nízkoenergetický rodinný dom (drevodom - Energetický certifikát A0/A1) v pokojnej štvrti v obci Chorvátsky Grob, na ulici Golfová, časť Čierna Voda. . POZRITE SI PROSÍM aj VIDEO DOMU A OKOLIA A AJ 3D VIRTUÁLNU PREHLIADKU: Do 5 min. pešo od domu sa nachádza zastávka autobusu, Supermarket COOP Jednota, drogéria, pošta, kaviareň, cukráreň, detské ihrisko, reštaurácia, hotel. Základná a materská škola, Realax-fitness centrum sú cca. 3 minúty autom. Bratislava – Vajnory sú vzdialené 5 minút autom. Aj do centra Bratislavy sa dostanete veľmi rýchlo (nový diaľničný obchvat D4 a pripojenie k diaľnici D1 na Triblavine), tak isto aj na všetky ostatné smery. Dom má užitkovú plochu cca. 108 m2 leží, na pozemku s celkovou rozlohou 355 m2. Zastavaná plocha domu činí 66 m2, terasa o výmere cca.16 m2. Jedná sa o 5-ročnú novostavbu, skolaudovanú v roku 2017. Dom je vo vynikajúcom stave. Rodinný dom je 2-podlažný a veľmi prakticky riešený. Disponuje dvoma plne vybavenými kúpeľňami. Po dohode je možné dom kúpiť aj so zariadením. 1.NP - pozostáva zo vstupnej chodby, na pravej strane je šatník. Na ľavej strane sa vchádza do kúpeľne vybavenej sprchovým kútom, umývadlom, kúpeľňovým nábytkom, toaletou. Pod schodmi je technická miestnosť, v ktorej je umiestnený kotol, a bojler. Kuchyňa je vybavená kompletnými spotrebičmi vrátane umývačky riadu. Priestranná obývacia izba je prepojená s kuchyňou a jedálňou s výstupom na terasu do záhrady. Na prízemí sa ešte nachádza pekná izba tiež s výstupom na terasu za domom. 2.NP – tvoria 3 samostatné veľké izby, hlavná kúpeľňa na poschodí má vaňu, umývadlo, toaletu. Obe sú plne zariadené a vybavené oknom. V dome sú plastové bezpečnostné dvere, plastové okná s izolačným troj-sklom, elektrické podlahové kúrenie, elektrický kotol PROTHERM, alarm PARADOX – snímače v každej izbe, REKUPERÁCIA – vykurovanie a chladenie v strope, kvalitné plávajúce podlahy, moderné dlažby, obklady, sanita, kompletné oplotenie pozemku, železná bránka, voda mestská, kanalizácia, elektrina. Parkovanie je možné priamo pred domom, parkovisko zo zámkovej dlažby pre 2 autá. Záhrada je veľmi pekná, trávnik udržiavaný, nasadené sú i okrasné rastliny, ale súčasne je aj priestor pre záhradku a pestovanie. Na pozemku sa nachádza aj domček na náradie. Pozemok je kompletne oplotený, vstup na pozemok cez bráničku alebo bránu. CENA 359.900 € - DOHODA MOŽNÁ. V cene je zarátaný kompletný realitný a právny servis. Samozrejmosťou sú aj bezplatné služby hypotekárneho špecialistu – najlepšie podmienky na hypotekárnom trhu. V prípade záujmu o viac informácii, alebo