inzercia, predaj, predám, bazár

polovnicky noz

Kategória: Zberateľstvo

predam stary polovnicky noz, rukovet s kopyta zvery. vid foto
polovnicky noz
Podobné inzeráty
Rakúsko-Uhorský nôž vz. 1917, typ 1 - ROSSLER TOP
Dobrý deň, ponúkam na predaj Rakúsko-Uhorský útočný nôž vz. 1917, značený písmenom „R“. Ide o 1. typ tohto noža, to znamená, že čepeľ je o niečo kratšia a má mierne odlišný tvar od bežného typu 2. V odbornej literatúre sa oficiálne nôž nečlení na dva typy – ide skôr o výrobnú variantu, nakoľko tieto nože vyrábalo viacero výrobcov a z počiatku neboli hneď zavedené unifikované pravidla pre výrobu. Z tohto dôvodu sa môžu niektoré nože odlišovať či už tvarom a veľkosťou priečky, čepele alebo dokonca druhom použitých nitov. Nôž je vo veľmi dobrom stave. Čepeľ nesie známky používania a je dobovo jemne ostrená, ale z jej hrúbky ani šírky nebolo odoberané, má svoj pôvodný tvar a rozmery. Čepeľ je značená písmenom „R“, toto značenie používali viacerí výrobcovia napr. Rossler, Resicka, Gustav Rooth, Simon Redtenbacher a pod. Podľa mne dostupných informácií však štylizované písmeno „R“ patrilo výrobcovi Rossler (dnes Mikov). Drevené črienky sú vo veľmi dobrom stave, na jednej strane je vyryté „X“ – buď je to písmeno alebo rímska číslica 10 – každopádne dané označenie je pôvodné a takto bol nôž nájdený. Puzdro je v dobrom stave, nôž v ňom pevne drží a nevypadáva, pretože listová pružina je dostatočne silná. Zaujímavosťou je, že na puzdre chýba „hrdlo“ alebo obruč, ide o zaujímavú dobovú úpravu a priznám sa, že neviem, prečo si ho pôvodný vlastník odstránil. Každopádne nôž je v pôvodnom stave. Priečka je značená Rakúsko-Uhorským orlom na spodnej strane a nachádza sa na nej aj veľká kožená zarážka, vďaka ktorej sa do puzdra nedostala vlhkosť a nôž sa takto pekne zachoval. Tento nôž mám v zbierke 25 rokov a je na 100% originál. Nôž pochádza z nálezu. Cena noža je 225 €. Spôsob dopravy a platby je poštová dobierka alebo platba na účet vopred – podľa dohody. Ku cene je nutné pripočítať 5 € za poštovné (v skutočnosti je už vyššie, ale nechávam na pôvodnej cene, aby som sa aspoň čiastočne podieľal na nákladoch na dopravu). V prípade záujmu ma prosím neváhajte kontaktovať telefonicky alebo cez kontaktný formulár. Pozor: Posledné foto je z internetu, zo stránky venovanej bodákom. Tento nôž presne rozmerovo odpovedá nožu na stránke. To je len na porovnanie. Záverom dodám, že týchto nožov je podstatne menej, ako druhého typu.
Rakúsko-Uhorský nôž vz. 1917, typ 1 - ROSSLER TOP
Dobrý deň, ponúkam na predaj Rakúsko-Uhorský útočný nôž vz. 1917, značený písmenom „R“. Ide o 1. typ tohto noža, to znamená, že čepeľ je o niečo kratšia a má mierne odlišný tvar od bežného typu 2. V odbornej literatúre sa oficiálne nôž nečlení na dva typy – ide skôr o výrobnú variantu, nakoľko tieto nože vyrábalo viacero výrobcov a z počiatku neboli hneď zavedené unifikované pravidla pre výrobu. Z tohto dôvodu sa môžu niektoré nože odlišovať či už tvarom a veľkosťou priečky, čepele alebo dokonca druhom použitých nitov. Nôž je vo veľmi dobrom stave. Čepeľ nesie známky používania a je dobovo jemne ostrená, ale z jej hrúbky ani šírky nebolo odoberané, má svoj pôvodný tvar a rozmery. Čepeľ je značená písmenom „R“, toto značenie používali viacerí výrobcovia napr. Rossler, Resicka, Gustav Rooth, Simon Redtenbacher a pod. Podľa mne dostupných informácií však štylizované písmeno „R“ patrilo výrobcovi Rossler (dnes Mikov). Drevené črienky sú vo veľmi dobrom stave, na jednej strane je vyryté „X“ – buď je to písmeno alebo rímska číslica 10 – každopádne dané označenie je pôvodné a takto bol nôž nájdený. Puzdro je v dobrom stave, nôž v ňom pevne drží a nevypadáva, pretože listová pružina je dostatočne silná. Zaujímavosťou je, že na puzdre chýba „hrdlo“ alebo obruč, ide o zaujímavú dobovú úpravu a priznám sa, že neviem, prečo si ho pôvodný vlastník odstránil. Každopádne nôž je v pôvodnom stave. Priečka je značená Rakúsko-Uhorským orlom na spodnej strane a nachádza sa na nej aj veľká kožená zarážka, vďaka ktorej sa do puzdra nedostala vlhkosť a nôž sa takto pekne zachoval. Tento nôž mám v zbierke 25 rokov a je na 100% originál. Nôž pochádza z nálezu. Cena noža je 225 €. Spôsob dopravy a platby je poštová dobierka alebo platba na účet vopred – podľa dohody. Ku cene je nutné pripočítať 5 € za poštovné (v skutočnosti je už vyššie, ale nechávam na pôvodnej cene, aby som sa aspoň čiastočne podieľal na nákladoch na dopravu). V prípade záujmu ma prosím neváhajte kontaktovať telefonicky alebo cez kontaktný formulár. Pozor: Posledné foto je z internetu, zo stránky venovanej bodákom. Tento nôž presne rozmerovo odpovedá nožu na stránke. To je len na porovnanie. Záverom dodám, že týchto nožov je podstatne menej, ako druhého typu. DOPLNENIE: Na časté otázky, dopĺňam fotku noža s priloženým metrom, aby si prípadný kupujúci mohol urobiť lepšiu predstavu o jej dĺžke. Čepeľ nesie známky dobového brúsenia, ale nie je skracovaná. Viď. posledné foto.
Poľovnícky nôž
Poľovnícky nôž Ponúkam na predaj poľovnícky nôž Dĺžka celý : 25,5cm Dĺžka čepeľ : 11,5cm Cena : 15 eur Volať. Klikni na meno a kukni moje ďalšie inzeráty
Vreckove noze
Predam tieto vreckove noze noz cislo 1 20eu noz cislo2 30eu noz cislo 3 35eu noz cislo 4 25eu noz cislo 5 45eu noz cislo 6 18eu idealne ked zoberiete celu supravu....noze su nove nepouzivane+ postovne
Rose&Dagger Handmade poľovnícky nôž
Predám ručne vyrobený poľovnícky nôž - nepoužívaný, priamo od kováča. Materiál: uhlíková oceľ, parožie, telacia koža, meď. Ceľková dĺžka: 28cm Dĺžka čepele: 15.5cm Podobné ako Harkila, Hart, Fjallraven, Deerhunter, Boker, Cold Steel, Benchmade, Spyderco.
polovnicky nôž
zatvárací poľovnícky nôž celková dĺžka 18,5 cm - dĺžka čepele 8,2 cm - šírka čepele 1,5 cm - hrúbka čepele 2,5 mm - materiál čepele D2, tvrdosť 59-60 HCR, konštrukcia bočné otváranie,rukoväť santalové drevo, kožené puzdro (25,-EUR plus poštovné)