inzercia, predaj, predám, bazár

Praktina IIA, Zeiss Flexon 2/50 - krásny stav

Kategória: Analógové fotoaparáty

K predaju veľmi zachovalá Praktina IIA.

Treba sa jej povenovať,a bude v stave zberateľskom.

Na svoj vek je vo veľmi slušnom stave,bez korózie,bez vážnych škrabancov na tele.
Podľa stavu usudzujem,že bola málo používaná.

Objektív funkčný,clona,ostrenie v poriadku(pocit suchého helicoidu,treba namazať).
Optiku treba z vnútra vyčistiť,trošku zahmlenie.

TELO:
- cvaká na všetkých časoch na jednej hodnote (treba oživiť mechaniku)
- naťahovanie bezchybné
- mechanika zrkadla v poriadku
- časová spúšť funkčná
- plátno uzávierky napnuté,nepoškodené, pracuje svižne a plynule uzatvára

Súčasťou je orig.puzdro.

Fotky sú reálne.

Pošlem na dobierku pri úhrade pošt.4€ predom na účet.
Možnosť platby celej sumy predom na účet,vtedy pošta 2€.
Praktina IIA, Zeiss Flexon 2/50 - krásny stav
Podobné inzeráty
Praktina IIa s dvomi objektívmi
Jedna z prvých "systémových" modulárnych zrkadloviek je táto Praktina z 50tych rokov. Výroba KW Dresden, DDR Praktina IIa Časy sú OK Plátno nepriesvitné Hľadáčik má jednu z najkrajších čírych matníc, ale som kedy videl Disponuje aj priehladovym hľadáčikom pre rýchle streetfoto (sedí na 50mm objektív) Objektívy: Carl Zeiss Jena Flexon 50/2 Starší variant známeho Pancolaru Ostrenie je hladké Clona reaguje okamžite Jedinečná kresba s histórickym nádychom Pôvodná Carl Zeiss krytka Meyer-Optik Görlitz Primagon 35/4.5 Jeden z prvých širokouhlých dizajnov pre zrkadlovky Takmer v stave nového kusu Pôvodne krytky obidve So setom som fotil, funguje absolútne bezvadné Osobne alebo na dobierku (+5€)
Praktina IIA, Zeiss Flexon 2/50 - krásny stav
K predaju veľmi zachovalá Praktina IIA. Treba sa jej povenovať,a bude v stave zberateľskom. Na svoj vek je vo veľmi slušnom stave,bez korózie,bez vážnych škrabancov na tele. Podľa stavu usudzujem,že bola málo používaná. Objektív funkčný,clona,ostrenie v poriadku(pocit suchého helicoidu,treba namazať). Optiku treba z vnútra vyčistiť,trošku zahmlenie. TELO: - cvaká na všetkých časoch na jednej hodnote (treba oživiť mechaniku) - naťahovanie bezchybné - mechanika zrkadla v poriadku - časová spúšť funkčná - plátno uzávierky napnuté,nepoškodené, pracuje svižne a plynule uzatvára Súčasťou je orig.puzdro. Fotky sú reálne. Pošlem na dobierku pri úhrade pošt.4€ predom na účet. Možnosť platby celej sumy predom na účet,vtedy pošta 3€.
Zeiss Ikon Icarex 35S BM a tri objektívy
Posledná zrkadlovka vyrábaná v sérii západonemeckým Zeiss Ikon AG Stuttgart (SL706 bola úplne posledná, ale tých existuje len pár kusov) z prelomu 60tych a 70tych rokov. Vznikla spoluprácou Zeiss Ikon a Voigtländera. Čiže táto genéza hovorí sama za seba. Telo Zeiss Ikon Icarex 35S BM Podstatne vzácnejší celočierny variant Všetky časy sú OK Hľadáčik OK, jasný a veľký Expozimeter viac-menej funguje (pri časoch pod 1/30 nie je úplne presný a univerzálne presvetľuje o +1EV - ľahko vykompenzovať nižším ISOm) Bajonet Icarex S pôvodným púzdrom Zeiss Ikon Skoparex 35/3.4 Čistý Ostrenie hladké Clona reaguje okamžite Zeiss Ikon Tessar 50/2.8 Čistý Ostrenie hladké Clona reaguje okamžite Zeiss Ikon Super-Dynarex 135/4 Poškodená MC vrstva na zadnom člene - v protisvetle môže mať problém, inak je OK Ostrenie hladké Clona reaguje okamžite Vrátane jednej pôvodnej Zeiss Ikon krytky (pasuje na každý z uvedených objektívov) a jeden pôvodný kochlik na objektív (jemne poškodený). Predaj len spolu. S týmto setom som roky aktívne fotil - vzorové foto bez problému na vyžiadanie pošlem. Osobne alebo na dobierku.
Praktina FX
Pre zberateľa ponúkam nemeckú kinofilmovú zrkadlovku z 50-tych rokov minulého storočia Praktina FX s objektívom Pancolar 2-50mm. Celá zostava je v pomerne slušnom stave, viď autentické fotky. Uzávierka je funkčná, pomalé časy sú nepresné. Pár rokov nazad s ním bolo aj fotené. Ide o fotoaparát vyrábaný v nemecku necelých 7 rokov. Cena za zostavu je 55€ + poštovné. Kontakt cez mail, prípadne telefón. Osobný odber možný v ZA. Pri odbere viacerých mojich položiek naraz je účtované jedno poštovné. Ďakujem.
Praktina FX
Pre zberateľa ponúkam nemeckú kinofilmovú zrkadlovku z 50-tych rokov minulého storočia Praktina FX s objektívom Pancolar 2-50mm. Celá zostava je v pomerne slušnom stave, viď autentické fotky. Uzávierka je funkčná, pomalé časy sú nepresné. Pár rokov nazad s ním bolo aj fotené. Ide o fotoaparát vyrábaný v nemecku necelých 7 rokov. Cena za zostavu je 50€ + poštovné. Kontakt cez mail, prípadne telefón. Osobný odber možný v ZA. Pri odbere viacerých mojich položiek naraz je účtované jedno poštovné. Ďakujem.
Carl Zeiss Jena Sonnar red MC f/3.5 135mm M42
Dobrý deň predám tento krásny nemecky objektív Carl Zeiss Sonnar 135 3.5 bol najrozšírenejším teleobjektívom spoločnosti Carl Zeiss Jena. Objektív bol exkluzívne vyrobený vo východnom Nemecku. Ponúka veľmi dobrú kvalitu obrazu a vynikajúcu ergonómiu. Vytvára veľmi pekný bokeh. Veľmi pekný objektív v dobrom stave, je veľmi vyhľadávaný pre svoje vlastnosti optika je bez plesni bez škrabancov ostrenie ide pekne ľahko( clona nefunguje je potrebne sa jej povenovať niekto šikovný si to vie spraviť aj sám). + Originálna predná krytka + Originálna zadná krytka + Originálny kožený obal ⚫ Krajina výroby : Nemecko ⚫ Bajonet : M42 ⚫ Značka : Carl Zeiss ⚫ Ohnisková vzdialenosť : 135mm Preferujem osobný odber alebo pošlem aj poštou, zásielkovňou.