inzercia, predaj, predám, bazár

Sekvoja mamutia

Kategória: Rastliny

Sekvojovec mamutí (Sequoiadendron giganteum) sadenice na predaj.
25cm:15,9€
40-50cm:44,9€.
Platba: Prevod, dobierka, osobný odber.
Lokalita: Žitavce
Stromy predávame bez kvetináča.
Jedná sa o druh najväčšieho stromu na planéte, ktorý sa dožíva cez 3000 rokov a rastie do výšky 90m. V SR podmienkach 50m.
Sekvoja mamutia
Podobné inzeráty
Sekvoja vždyzelená - sequoia semperviens
Sekvoja vždyzelená na predaj. Veľkosť 35-40cm. Osobne doveziem na trase Komárno-Bratislava alebo Komárno-Nitra, alebo pošlem poštou na dobierku. Osobný odber je možný.
Sekvojovec mamutí
Predám Sekvojovec mamutí (Sequoiadendron giganteum), Sekvoja. veľkosť cca 20cm. Aj viac kusov.
Sekvojovec mamuti semena
Sekvoja obrovská (Sequoiadendron giganteum) alebo aj Sekvojovec mamutí je ihličnatý strom z čeľade tisovcovitých. Tento gigantický strom dosahuje výšku okolo 100 m a vek až 4 000 rokov a patrí medzi najstaršie dreviny na Zemi. Do Európy bol dovezený v rokoch 1853 – 1855 a bol hojne vysádzaný v zámockých parkoch ako okrasná drevina. Na Slovensku je známych niekoľko jedincov sekvojovca mamutieho aj ako chránených stromov. Niekoľko exemplárov sekvojovca sa nachádza aj v Arboréte Mlyňany. Sekvoje nie sú náročné na pôdu, no ideálne pH substrátu je okolo 6,5. Najviac sa im darí v hlbokých pôdach, zložených z hliny a piesku. potrebujú dobre priepustnú pôdu s dostatkom humusu. Substrát by mal byť neustále vlhký, no nie podmočený. V dlhodobo podmočenej pôde často odhnívajú korene. Mladým stromčekom (do 4-5 rokov) prekáža zimné ostré slnko, ktoré ich vysušuje, čo sa prejavuje žltnutím ihličia. V zimnom obdobý tieto malé stromčeky odporúčame zakrývať vhodnou zimnou ochranou. V baleni 25 semien
SEKVOJA
Predám sekvojovec mamutí. Výška 170 cm, vysadený vo veľkoobjemovom kontajneri, zimovany vonku. č. t.
Sekvoja vždyzelená
Predam sequoia sempervirens /nie sekvojovec mamuti/vypestovane zo semien,3-4 ročne,plne mrazuvzdorne,vhodne na vysadenie do volnej pody,vyška od 40cm.osobny odber alebo po dohode doveziem do Košíc.od 25eur,predavam aj s kvetinacom.Substrat pri presadzani po prvom roku obohatený o symbivit-mykorhizne huby.
Sekvojovec mamutí
Predám Sekvojovec mamutí (Sequoiadendron giganteum), Sekvoja. veľkosť cca 15 cm. Aj viac kusov.