inzercia, predaj, predám, bazár

SLADKÁ DULOVÁ POCHÚŤKA

Kategória: Potraviny

DULOVÝ SYR, sladká dulová pochúťka

Netradičná tradičná pochúťka pre gurmánov, tzv. D U L O V Ý S Y R.

Varí sa ako lekvár zdĺhavo odparovaním za stáleho miešania až do zhustnutia, je ochutený s cukrom a následne sa suší, takto vydrží nie len mesiace, ale aj roky, teda pokiaľ sa nezje rýchlosťou blesku. Netreba k tomu nič, iba chuť na niečo sladké, a to asi poznáme všetci. Má príjemnú vôňu, bez farbív a bez éčok, a dokonca je zdravý.
Obsahuje veľa zdraviu prospešných vitamínov, má vysoký obsah prirodzeného pektínu, keďže čerstvé duly sa nedá konzumovať, už naši predkovia sa vynašli a varili lekvár, kompót či dulový syr. Dulu dávajú aj do kyslej kapusty.
V Španielsku tradične servírujú so syrom a so šunkou ako jednohubky a k tomu víno.
Ale nadrobno nakrájané kocky môžete použiť aj do bábovky, do vianočky namiesto hrozienok, do tvarohového koláča alebo namočiť do fajnej horkej čokolády.

Ak by ste radi ochutnali alebo aj darovali, cena podľa váhy jednotlivých tehličiek 3€/100g, sú cca 300g a až 500g-ové.
V ponuke aj zopár ks s praženými vlašskými orechmi, neobsahuje veľa, ale dodá takú jemnú "orieškovú" chuť a zároveň stále cítiť tú príjemnú vôňu duly.

Posielam aj poštou, poprípade osobne by som Vám vedela odovzdať v Rožňave a v Košiciach.


SLADKÁ  DULOVÁ POCHÚŤKA
Podobné inzeráty
DULOVÝ SYR, dulová sladká pochúťka, dulový lekvár
DULOVÝ SYR, dulová sladká pochúťka, dulový lekvár Netradičná tradičná pochúťka pre gurmánov, tzv. D U L O V Ý S Y R. Nie je to zákusok, ale tiež je to sladká pochúťka (dula=bižalma/biršalma hovorovo) Varí sa ako lekvár zdĺhavo odparovaním za stáleho miešania až do zhustnutia, je ochutený s cukrom a následne sa suší, takto vydrží nie len mesiace, ale aj roky, teda pokiaľ sa nezje rýchlosťou blesku. Netreba k tomu nič, iba chuť na niečo sladké, a to asi poznáme všetci. Má príjemnú vôňu, bez farbív a bez éčok, a dokonca je zdravý. Obsahuje veľa zdraviu prospešných vitamínov, má vysoký obsah prirodzeného pektínu, keďže čerstvé duly sa nedá konzumovať, už naši predkovia sa vynašli a varili lekvár, kompót či dulový syr. Dulu dávajú aj do kyslej kapusty. V Španielsku tradične servírujú so syrom a k tomu víno. Ale nadrobno nakrájané kocky môžete použiť aj do bábovky, do vianočky namiesto hrozienok, do tvarohového koláča alebo namočiť do fajnej horkej čokolády. Ak by ste radi ochutnali alebo aj darovali, cena podľa váhy jednotlivých tehličiek 3€/100g, sú cca 300g a až 500g-ové. V ponuke aj zopár ks s praženými vlašskými orechmi, neobsahuje veľa, ale dodá takú "orieškovú" chuť a zároveň stále cítiť tú príjemnú vôňu duly. Posielam aj poštou, poprípade osobne by som Vám vedela odovzdať v Rožňave a v Košiciach
Šípkový lekvár - pochúťka chladnej jesene
Šípkový lekvár, s fantastickou chuťou, luxusný darček alebo pochúťka pre Vás. Vzácnosť šípkového lekváru spočíva v tom, že potrebuje najviac času a energie pri výrobe. Táto gurmánska pochúťka si vyžaduje veľa vzácnej komodity, ktorá sa volá Č A S... A šípkový lekvár medzi ne určite patrí :-) Tu rozhodne platí, že cesta je cieľ :-) Tu sa nedá ponáhľať. Šípkový lekvár si pýta odhodlanie, trpezlivosť a vášeň. Len tak sa dajú šípky (veeeeľa šípok) Je potrebné nazbierať pichľavé šípky, očistiť, variť, pasírovať od kôstok, druhý krát pasírovať od chĺpkov, variť pomalým odparovaním vody, naplniť do pohárikov, pasterizovať. Lekvár je bez želírujúcich látok, kyslasto-sladučký. Na koláčik, bábovku ako stvorený. Ale taká divina so šípkovou omáčkou tiež nie je na zahodenie :-) Zabúdať však netreba pri tejto dobrote ani na mimoriadne priaznivé účinky šípok na naše zdravie. Sú plné minerálov, stopových prvkov, ovocných kyselín a éterických olejov. Vďaka obsahu železa sú šípky nápomocné pri málokrvnosti, obsiahnuté lykopény zas pomôžu pri kardiovaskulárnych chorobách, na podporu imunity, pri vysokom cholesterole... Ďalšie cenné látky pomáhajú vychytávať voľné radikály, chránia naše telo pred vírusovými a bakteriálnymi infekciami. Šípka pomáha dobrému tráveniu, detoxikuje a je tiež nápomocná proti artróze a bolestiam kĺbov. Obsah 250g/6,90€
chilli
Predám zopár fliaš domácej chilli pasty bez umelých konzervantov. Vlastná produkcia paprík bez chem. postrekov. Extra chilli mix – extra pálivý (carolina reaper, Trinidad Moruga Scorpion, Trinidad 7 Pot, Habanero, Bhut Jolokia a samozrejme sladká červená paprika) Fľaštička 0,07l – 3,5 € Amarillo + cesnak – príjemná cesnaková pasta (amarillo, sladká žltá paprika a cesnak) Fľaštička 0,07l – 3,5 € Mango chillimix – mix rôznych chilli papričiek, sladkej žltej papriky a manga (chuťovo neprevláda mango, je to len také zjemnenie chuti) Fľaštička 0,07l – 3,5 € Papaya chillimix – mix rôznych chilli papričiek, sladkej žltej papriky a papaye (chuťovo neprevláda papaya, je to len také zjemnenie chuti) Fľaštička 0,07l – 3,5 € Najlepšie osobný odber.
Mletá paprika červená, sladká, paliva a udena
Predám domácu mletú papriku: sladká, palivá a údená pri dopestovani a spracovani papriky si dávame patrične záležať aby mala krásne sýto červené sfarbenie a výraznú chuť papriky do klobásky, gulášov alebo iných pokrmov.Cena záleží od odberného množstva pri odbere 5-10kg cena 8,00 eur/kg,pri odbere 10-20kg cena 7,50 eur pri odbere 25- viac Kg cena 7,00 eur/kg papriku si môžete zakúpiť buď osobný odber alebo poslielame poštou kuriérom aktuálne celoročne
Mletá paprika červená, sladká, paliva a udena
Predám sladká domáca mletá paprika, palivá paprika,údená paprika.Pri dopestovani a spracovani papriky si dávame patrične záležať aby mala krásne sýto červené sfarbenie a výraznú chuť papriky do pokrmov,klobasky,alebo gulášov cena záleží od odberného množstva pri odbere 5-10 kg cena 8,00 eur/kg,pri odbere 15-25 kg cena 7,50 eur pri odbere 25-viac kg cena 7,00 eur osobný odber alebo kuriérom volať na číslo
Sladká kukurica na siatie GUCIO F1
Sladká kukurica na siatie GUCIO F1 70 zrn v jednom balíčku po 2.5 eura. Pri viacerých balíckoch možná zľava. KUKURICA supersladká Gucio F1 je hybridná kukurica so zlatožltými zrnami s vysokým obsahom jednoduchých cukrov. Klasy dorastajú do dĺžky 22 - 28 cm a ú osadené zrnami až do špičky. Táto odroda dorastá do výšky 170 cm. Termín siatia koniec apríla až máj. Termín zberu júl až august.