inzercia, predaj, predám, bazár

Zasněžená ulice s kostelem. Malba uhlem

Kategória: Starožitnosti


Malba uhlem na kartonu. Krásný dobový rám z masivu s vlnkovým zdobením. Obraz s námětem ulice, která je lehce zasněžena prvním sněhem, dominantou ulice je barokní kostel. Obraz je signovaný v levém spodním roku monogramem WLI? Stav: výborný, bez poškození. Datace: kolem roku 1940. Provenience: Evropa.
Rozměry: výška 68,5cm, šířka 45cm, rám 2,5cm

Doporučuji osobní prohlídku, která je možná po tel. dohodě na čísle , nebo přes email: Castle-Stracov@ . Po dohodě můžeme zajistit dopravu smluvním partnerem Toptrans ceník naleznete na webu toptrans nebo osobně za cenu 15 Kč/ ujetý Km.
Najdete u nás velký výběr starožitností, podívejte se i na naše další nabídky, kde najdete spoustu krásných věcí...
Zasněžená ulice s kostelem. Malba uhlem
Podobné inzeráty
Ernő Markó - Zasnežená dedina
Ponúkam na predaj obraz od autora: Ernő Markó Názov: Zasnežená dedina Technika: olej na kartóne Rozmer: 50x70cm Len osobný odber (Šamorín).
Reprodukčná maľba - Renoir's The Grands Boulevards -sítotisk
Dobrý deň Predávam reprodukčnú maľbu Renoir's The Grands Boulevard (August Renoir-Paris boulvar) na sítotisk Obraz bol vyhotovení v Nemecku, EA Seemann Verlag je nemecké vydavateľstvo so sídlom v Lipsku. Samotný obraz vlastnila moja tetka, otec už ako malý sa pozeral na tento obraz pri návštevách.Presný rok nedokážeme určiť, obraz ma minimálne 50 rokov, ale môže byt aj starší. Rám je trošku poškodený, zo zadnej strany sa nachádza štítok s popisom. Renoir's The Grands Boulevards ilustruje Haussmanovu renováciu v Paríži zobrazením širokej vydláždenej ulice a veľkej betónovej budovy napravo od obrazu. Bulvár sa hemží životom; obraz nielenže ilustruje všetky triedy, ale zdôrazňuje aj flaneóny . Renoirov dôraz sa posúva ďalej od ľudskej postavy a smerom k účinku osvetlenia na obraz. Maľba detailne zobrazuje odevy ľudí na bulvári, z ktorých možno odvodiť ich sociálnu triedu , ale ich individualituje skrytý, pretože Renoir sa rozhodol nezobraziť žiadne podrobnosti o svojich tvárach. Namiesto toho sa zameriava na vplyv slnečného žiarenia na budovy a stromy. Maľba ukazuje veľké detaily v tieňoch vytvorených slnkom svietiacim na stromy, v tieni vytváraných ľuďmi a v tieni konského povozu. Na celom obraze je zrejmé, že Renoir bol ovplyvnený impresionizmom . Charakteristické črty impresionizmu, ktoré možno vidieť v Renoirovej práci, sú krátke ťahy štetcom a zdanlivo rozostrený pohľad. Asi najslávnejším pohľadom Renoira na Paríž je tento archetypálny obraz jeho najnovšej a najmódnejšej štvrte v 70. rokoch 19. storočia. Grands Boulevards je plný pigmentových mazaníc a jasných farieb, ktoré sú charakteristické pre impresionizmus. Moderný život v meste sa prenáša viditeľnými farebnými ťahmi, ktoré fungujú ako okamžité senzorické signály, ktoré umožňujú divákovi vnímať tento svet, akoby prechádzal okolo. To je kúzlo Renoirovho Paríža. Svet maľby je skutočne historický - objavuje sa moderné mesto - aj keď jeho preklad tohto miesta je subjektívnym a pominuteľným dojmom. EA Seemann Verlag je nemecké vydavateľstvo so sídlom v Lipsku . Bola založená v roku 1858 a dnes pôsobí ako Seemann Henschel GmbH & Co. KG . Špecializuje sa na oblasti umenia a dejiny umenia Od roku 1900 vydavateľ tlačil aj veľké farebné reprodukcie, ktoré sa používali hlavne ako dekorácia stien a učebný materiál. V sérii Modern Graphics boli originálne leptané publikované na kvalitných papieroch pre umelcov, väčšinou tiež s podpisom umelcov. Táto zbierka obsahovala okolo 400 motívov v roku 1933, vrátane listov Maxa Beckmanna , Lovisa Corintha , Käthe Kollwitzovej , Maxa Liebermanna , Edvarda Muncha , Emila Noldeho a Maxa Klingera . Zdroj: Wikipedia Pozrite si aj moje ostatné ponuky. Osobný odber v Košiciach alebo na dobierku + poštovné podľa cenníka slovenskej posty Prosím reagovať len na e-mail. Ďakujem
Starožitný obraz maľba na textile zarámovaný zo sklom 25,9x3
Predám starožitný obraz maľba na textile, zarámovaný zo sklom v masívnom drevenom ráme. Starožitná maľba na textile. Rozmery: Vonkajšie rozmery rámu: výška 25,9 cm, šírka 36,3 cm Cena: 30 eur Prevzatie: Osobne, alebo na dobierku Kontakt: najlepšie cez email, alebo mi zanechajte SMS správu. Ďakujem Pozrite si aj moje ostatné inzeráty.
Obrazy v starožitných rámoch
Predám obrazy v starožitných rámoch: Obraz Orgovány: Maľba na plátne. Rám obrazu je drevený, masívny, vhodný aj na štýlové zrkadlo. Jeho vonkajšie rozmery sú 69 x 88 cm. Šírka rámovania je 6 cm. Rám má krásny reliéfny vzor. Miestami však vykazuje známky používania. Obraz Jeleň: Maľba na plátne. Rám obrazu je drevený s rozmermi 48 x 61 cm a šírkou rámovania 3,5 cm. Rám miestami vykazuje známky používania. Obraz Zima: Maľba na plátne. Rám obrazu je drevený, reliéfny o šírke 4,5 cm. Jeho vonkajšie rozmery sú 50x71 cm. Rámy sú vhodné aj na zrkadlá. Z dôvodu veľkej opatrnosti pri preprave umožňujem iba osobný odber z mesta Košice. Ceny dohodou.
Sakrálna starožitná ľudová maľba na skle / Narodenie pána
Sakrálna starožitná ľudová maľba na skle / Narodenie pána podmaľba na skle celkový rozmer 43x31cm Nález Handlová Výrobca: ľudová tvorba Obdobie: 1800-1885 Stav: pekný nálezový, patina Cena: 230,00 €
Stara keramicka stolna lampa Super stav Rucna malba
Predam:Stara keramicka stolna lampa Super stav Rucna malba Na dobierku neposielam. Pozrite aj moje dalsie inzeraty-kliknete na moje meno.