inzercia, predaj, predám, bazár

Mix z histórie a umenia

Kategória: Historické romány

Ponuka je aktuálna, knihy sú v dobrom stave

Ceny uvedené pri knihách sú pri osobnom odbere v Košiciach, alebo + poštovné

Lov a zver vo výtvarnom prejave - 10eur

Donald Braider- Rubens- 4 eurá , kniha má obrazový materiál

Christian Jacq -Údolie kráľov-3 eurá- mapy

David Weiss- Nahý jsem přišel na svět- 3 eurá- román o Augustovi Rodinovi + obrazový materiál

Gerald Messadié - Mojžiš - 4 eurá

Václav Holzknecht- Bedřich Smetana -2eurá

Slávne osobnosti filmu- 4 eurá

František Dvořák- Kupecký -10eur +fotografie na kriedovom papieri - v knihe sú pečiatky

Michal Levey - Stručné dejiny maliarstva od Giotta po Cézanna -8eur
Mix z histórie  a umenia
Podobné inzeráty
Mix z histórie  a umenia
Ponuka je aktuálna, knihy sú v dobrom stave Ceny uvedené pri knihách sú pri osobnom odbere v Košiciach, alebo + poštovné Lov a zver vo výtvarnom prejave - 10eur Donald Braider- Rubens- 4 eurá , kniha má obrazový materiál Christian Jacq -Údolie kráľov-3 eurá- mapy a obrazový materiál A. Giese, - Marcus Aurelius -3 eurá + obrazový materiál David Weiss- Nahý jsem přišel na svět- 3 eurá- román o Augustovi Rodinovi + obrazový materiál Gerald Messadié - Mojžiš - 4 eurá Václav Holzknecht- Bedřich Smetana -2eurá Slávne osobnosti filmu- 4 eurá František Dvořák- Kupecký -10eur +fotografie na kriedovom papieri - v knihe sú pečiatky Michal Levey - Stručné dejiny maliarstva od Giotta po Cézanna -8eur
Predám historické knihy v českom jazyku
Dobrý deň, predám knihy, cenu navrhnite. Osobný odber v BA alebo pošlem poštou. A. J. P. Taylor - Bismarck David Weiss - Mozart, člověk a génius Aleš Česal, Otomar Dvořák, Vladimír Mátl - Skrytá česká historie Peter Englund - Nepřemožitelný, Historie první severní války Peter Englund - Nepokojná léta, Historie třicetileté války Ian Trenowden - Pátrací ponorka
Predám Novú Knihu Historie trochu jinak
Autor sa zameriava na najpozoruhodnejšie okamihy českej histórie. S humorným nadhľadom začína udalosťami našich najskorších dejín a prináša niekoľko originálnych teórií a hypotéz sa solídne oporou v prameňoch. Rozprávanie pokračuje vyvracaním niektorých všeobecne zažitých omylov a čitateľ môže tiež zalistovať na stránkach historického bulvári, v oficiálnej histórii často prekrytých prudérnosti neskoršej doby. Zúčastníme sa takisto napínavých detektívnych šetrenie, čakajú na nás vraždy, atentáty a podobné kratochvíle. Porovnanie mnohých zaujímavých dobových štatistík nám otvorí úplne nový pohľad na časy dávno minulé. Naša krajina sa nachádza v strede Európy, a preto autor nezabúda ani dodnes mnohokrát prekvapujúce súvislosti našich dejín s európskymi. Rok vydania: 2009 Autor: Hebák, Petr Jazyk: český Väzba: viazané Počet strán: 330 Rozmer: 155x235 mm Hmotnosť: 0.742 kg Cena: 14€ (+3,50€ dobierka)
Knihy SSV od slovenských biskupov
Žiadne stopy po otváraní, ako nové. Jozef Tomko: Na životných cestách. ISBN 8071627272. 2 €. "Nie je to dobrodružný román, ale ani učebnica, ba ani učená kniha histórie, i keď tej histórie a nielen osobnej je tam veľa. Mali sme pred očami naše slovenské rodiny, kde sú aj študenti, aj zvedaví otcovia a matky. Myslel som aj na našu strednú inteligenciu, ktorá už utvára širokú vrstvu obyvateľstva a niektoré úseky našich najnovších dejín nepozná." Jozef Tomko: Na misijných cestách II. ISBN 8071624462. 1 €. "Kniha priblíži ďaleké kraje, národy a kmene a povzbudí nás, aby sme si rozšírili nielen pohľad, ale aj srdce na celý svet a pomohli v misijnom úsilí, ktoré zároveň prispieva k obnove a posile viery. Dielo podáva obraz o živote Cirkvi v rozličných svetadieloch (Afrika, Ázia, Amerika, Oceánia, Európa)." Viliam Judák: Dejiny mojej Cirkvi I. ISBN 8071624055. 1 €. História katolíckej Cirkvi v období staroveku a ranného stredoveku. Viliam Judák: Dejiny mojej Cirkvi II. ISBN 8071625035. 1 €. História katolíckej Cirkvi v období vrcholného stredoveku a novoveku. Viliam Judák: Na Petrovom stolci I. ISBN . 1 €. Krátke dejiny pápežov. Začína od sv. Petra a končí pápežom Štefanom VII (928-931). Viliam Judák: Na Petrovom stolci II. ISBN . 1 €. Krátke dejiny pápežov. Začína pápežom Jánom XI. (931-936) a končí pápežom Benediktom XVI. (2005). Doručujem najlacnejším spôsobom. Prosím o kontakt mailom.
Rolando Cristofanelli - RAFFAEL
Pútavý román o jednom z trojice najslávnejších renesančných umelcov. Začiatok šestnásteho storočia predstavuje najslávnejšie obdobie talianskych dejín. Nikdy predtým ani potom nežilo vedľa seba toľko vynikajúcich osobností, gigantov ducha a činu. Popri Michelangelovi a Leonardovi pôsobil aj najmladší z velikánov renesancie – Raffael Santi. Kniha, ktorú držíte v rukách, je príbehom jeho krátkeho, no bohatého a dramatického života, o ktorom sa zachovalo málo autentických správ. Rolando Cristofanelli, spisovateľ a historik umenia, nemal preto ľahkú úlohu. Pokúsil sa preniknúť k Raffaelovej osobnosti znútra, rekonštruovať jeho názory na svet, ľudí a umenie. Fiktívny denník, ktorý si umelec začína písať ešte v detstve, nás zavedie najprv do Perugie, kde sa zaúča do maliarskeho remesla. Nasleduje Florencia, kde sa márne pokúša uplatniť, a napokon Rím, kde sa dočká vytúženej slávy, bohatstva a uznania. Postupne sa stávame svedkami umelcovej tragédie: v zápase o vrtkavú priazeň spoločnosti odovzdáva všetky sily umeniu, až mu z nich nezostáva ani toľko, aby mohol ďalej žiť. Kniha je v TOP stave - vhodná aj ako dar.
Ja, Picasso
kontakt len mailom: sipos.vladimir@ Predám životopisný román Jacques Perry : JA, PICASSO - autor vynikajúco prenikol do tajomstiev a vášní umelca, popisuje ako ich prenáša do svojich obrazov. Zaujímavé sú chronologické príbehy vzniku jednotlivých obrazov, popis rôznorodej techniky maľovania, spôsobu, ako sa svojich modelov zmocňoval. Kniha pomáha pochopiť ako Picasso životné a osobné drámy prenášal do ľudských alebo zvieracích podôb. Vydalo vydavateľstvo Slovenský spisovateľ, str. 610. Kniha je ako nová. Doporučujem milovníkom umenia.