inzercia, predaj, predám, bazár

Pressburg-Poszonyi-Bratislava

Kategória: Historické romány

Kniha o historii Bratislavy. V obchodoch nedostupna. V dobrom stave.
Najprv poprosim email, urcite sa ozvem.
Pressburg-Poszonyi-Bratislava
Podobné inzeráty
Marenčin PT 1
Zaujímavé knihy, nové, vo vynikajúcom stave. Bratislava v rôznych historických obdobiach. Daniel Luther: Bratislava Česko-Slovenská. Putovanie z monarchie do Slovenského štátu. Martin Győrik: Bratislavský okrášľovací spolok 1868-1918. Jozef Hanák: Slováci v Prešporku 1825-1918. Juraj Šebo: Krízové roky 30. Juraj Šebo: Vojnové 40. roky. Hugo Gold a kol.: Židia v Bratislave v minulosti a súčasnosti. Dušan Kováč: Bratislava 1939-1945. Mier a vojna v meste.
Marenčin PT 2
Zaujímavé knihy, nové, vo vynikajúcom stave. Bratislava v rôznych historických obdobiach. Daniel Luther: Bratislava Česko-Slovenská. Putovanie z monarchie do Slovenského štátu. Martin Győrik: Bratislavský okrášľovací spolok 1868-1918. Jozef Hanák: Slováci v Prešporku 1825-1918. Juraj Šebo: Krízové roky 30. Juraj Šebo: Vojnové 40. roky. Hugo Gold a kol.: Židia v Bratislave v minulosti a súčasnosti. Dušan Kováč: Bratislava 1939-1945. Mier a vojna v meste.
Daniel Krman - Itinerarium, Cestovný denník  r.1708-1709
Predám knihu: Daniel Krman - Itinerarium, (Cestovný denník z rokov 1708 — 1709) Autor: Daniel Krman (* 1663 Omšenie — † 1740 Bratislava) slovenský barokový spisovateľ, prekladateľ, vydavateľ, evanjelický kňaz a superintendent Vydavateľ: Tatran, Bratislava Rok: 1984, prvé vydanie len 2000 ks Počet strán: 184 a 32 strán obrazovej prílohy histórie, verné kópie dobových dokumentov a zobrazení Jazyk: slovenský Väzba: pevná , bez prebalu Stav knihy: takmer ako nová kniha, v super stave O diele, v krátkosti: ... Denné záznamy Daniela Krmana (1663-1740) z jeho cesty k švédskemu kráľovi Karolovi XII., ktoré Krman spracovával najskôr len pre svojich najbližších, no neskôr sa stali známe pod názvom Itinerarium, Cestovný denník a sú "veľmi cenným dokumentom očitého svedka v severnej vojne a jej kľúčovej situácie - o poltavskej bitke. Členom misie sa Krman stal z rozhodnutia ružomberskej synody a švédskemu kráľovi mal predložiť žiadosti evanjelických uhorských stavov. Na túto nebezpečnú púť sa vydal v Žiline, skade cez Prešov a Bardejov preľiel do Poľska. Stade pokračoval dolu Dunajcom a Vislou cez Varšavu do Pruska a po krátkom oddychu v Kráľovci ďalej cez Litvu do Bieloruska, kde vtedy švédsky kráľ bojoval proti cárovi Petrovi Veľkému... Najzaujímavejšie a najcennejšie časti denníka sú poznámky o národopisných zvláštnoastiach obyvateľstva. Opisuje podrobne výzor, odev, jazyk, život, mravy, náboženstvo, kultúru i folklórne prejavy tamojšieho ľudu..." - inzerát platí do zmazania - odber v BA III Rača
Ohnivý šarkan II - Pikovo oravské povstanie, vydanie 1982
Predám knihu: Ohnivý šarkan II. - Pikovo oravské povstanie M8m aj prvý diel tejto unikátnej trilógie knihu: Ohnivý šarkan I. autor: Jozef Alexander Tallo, ilustroval Karol Ondreička Žáner: Romány, Literatura slovenská, Historické romány Vydavateľstvo: Tatran (Bratislava), prvé vydanie 1982 Edícia Korene (10.zväzok) Pevná plátená väzba s prebalom , slovensky, väčší formát, 232 strán, kniha obsahuje aj veľa krásnych ilustrácií. Autor sa už nedožil vydania svojho diela, ktoré pôvodne zamýšlal ako hist.trilógiu. Vyšli však postupne dva kompletné diely. Táto kniha je druhý diel. Tento druhý diel bol však vydaný už len v počte 8-tisíc výtlačkov, 1.diel bol vydaný v počte 10-tisíc výtlačkov. Tretí diel zostal ako nedokončený a nekompletný rukopis. Kniha je v dobrom stave. inzerát platí do zmazania - Bratislava III
Doktor Jesenius - Ľudo Zúbek,  1.vyd 1973 HK Bratislava
Predám knihu - Doktor Jesenius Autor: Ľudo Zúbek ilustroval: Stano Dusík Doktor Jesenius - Ján Jesenský-Jessenius nar 27. decembra 1566, Vroclav, Poľsko dátum úmrtia: poprava 21. júna 1621 v Prahe, bol slovenský lekár, prírodovedec, filozof aj autor vedeckých spisov a človek politicky aktívny. Ľudo Zúbek ho vo svojom diele zachytáva na pozadí nepokojných historických čias na začiatku 17. storočia, kedy v Prahe sídlil cisár Rudolf II. Zúbek v románe vykresľuje cisársky dvor, intrigy dvorných karieristov, boj cisárskych astronómov, život na Karlovej univerzite i tragické udalosti po bitke na Bielej hore. Vydanie: Tatran Bratislava, Toto je 1.vydanie v edícii HK 1973, celkove 3.vydanie. Edícia: Hviezdoslavova knižnica - 215. zväzok Väzba: pevná s prebalom tvrdá väzba s farebným prebalom, 488 strán, slovensky. dobrý stav, nádherné početné ilustrácie od Stana Dusíka. Kniha je komplet aj s prebalom. Inzerát platí do zmazania. 0940-339-615-BA III Odber v BA III - Rača.
Tomáš a lúpežní rytieri, 1.vyd. Mladé Letá 1987, 367 strán
Predám knihu Tomáš a lúpežní rytieri alebo aj: Za Kameňom mudrcov autor: Peter Glocko prekrásne ilustrácie: Dezider Tóth Príbeh je situovaný na Muránsky hrad, kde sa to všetko začalo. Vydali Mladé Letá, Bratislava edícia Klub mladých čitateĺov (KMČ) 1.vydanie, pevná plátená väzba bez prebalu, 367 strán, slovensky Kniha je v dobrom stave. Inzerát platí do zmazania. BA III - Rača.